switchbit Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 (edytowane) Witam serdecznie, jako że czarny piątek tuż tuż, to planuję kupić parę peryferii aby polepszyć sobie komfort grania, sprzętu nie będę kupował w Polsce, ponieważ obecnie jestem w UK (tak, polska cebula xd ale nie, po prostu jestem łowcą okazji). Nie jestem w stanie zdecydować, a nie chcę przepłacać za zbędne bajery a ile stron, tyle opinii i praktycznie po przeczytaniu ok. 30 stron zrobiła mi się woda z mózgu :D. Wcześniej posiadałem A4Techa X748K, ss qck oraz Sennheiser hd201 więc teraz postanowiłem pójść level albo dwa wyżej. Do rzeczy, przedmioty będę kupował w curry's pc world, będą to mysz, słuchawki oraz podkładka/mata do myszy. Na wstępie podam, że na sklepie nie ma myszek z zowie, a bardzo tego oczekiwałem, więc przedstawię moje typy: SS Rival 310 SS Rival 700 Razer DeathAdder Elite Co do myszek - z tego, co wyczytałem to 310'tka jest mocno usprawnioną wersją 300'tki, gdzie 700'tka to już zupełnie nowy model z niepotrzebnym jak dla mnie wyświetlaczem OLED oraz ciekawym modularnym systemem wymiany sensora itp. Z kolei DA Elite to (chyba) poprawiona wersja modelu 2013. I to w sumie tyle. Chciałbym wiedzieć, który model byłby najbardziej optymalny - klasyczna konstrukcja 310'tki, przebajerowana 700'tka czy może zupełnie coś innego jak DeathAdder? Jak myślicie? Ciekawią mnie opinie zarówno pod względem samego sprzętu jak i softu konfiguracyjnego. Ok, idąc za ciosem - pora na słuchawki. Słuchawki muszą być koniecznie z mikrofonem. Moje typy: Kingston HyperX Cloud II Kingston HyperX Cloud Alpha I tutaj też mam rozsterkę - ogólnie naczytałem się, że seria Cloud'ów to bardzo udana seria (słowo kluczowe Takstar) i dlatego wytypowałem te dwa modele. Słowem wstępu - Cloud II to poprawione(?) lekko Cloud'y a Alpha to niby zupełnie nowa, dwukomorowa konstrukcja. Oba jednak są cenione za jakość w stosunku do ceny. I tutaj pytanie - czy lepiej wziąć Cloud II z dodatkami jak welurowe pady czy postawić na nową konstrukcję a może polecicie inne słuchawki warte uwagi i dostępne w powyższym sklepie? Słuchawki będą napędzane przez Xonar DGX albo Creative X-Fi Gamer. Chyba, że jesteście w stanie mi polecić coś fajnego, co będzie tworzyć dobry tandem z Cloud'ami ;). No i podkładka/mata do myszy - tutaj zostawiam forumowiczom szerokie pole do popisu ale raczej celowałbym w matę niżeli podkładkę. Pozdrawiam! Edytowane 23 Listopada 2017 przez switchbit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1sz Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 Osobiście odrzuciłbym Rivala 700 i zastąpił np. Logitechem G403 wired. Najlepiej przejść się do lokalnego sklepu i przed zakupem "pomacać" każdą mysz - wybrać ta, która najlepiej leży w dłoni. Co do podkładki z czystym sumieniem mogę polecić szmaciaka Razer Goliathus. Drogi, ale wart swojej ceny - solidnie wykonany i powinien wystarczyć na długi czas. Recki DA Elite i Goliathusa możesz przejrzeć na mojej stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...