ZONK000 OC Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Witam Wiem że temat wymiany płyty głównej i aktywacji systemu to często powtarzający temat, i trochę się naczytałem, ale często co osoba to inna informacja... Laptop został kupiony przez internet od firmy trudniącej się handlem polizingowym itp. Ktoregos dnia komputer nie wstał, wymienili płytę główną. Gdy włożyłem swój dysk twardy po ok godzinie czasu zobaczyłem w rogu TWOJE OPROGRAMOWANIE JEST NIEORYGINALNY czy cos tego typu. Co w takiej sytuacji należy zrobić? Czy gość razem z wymianą płyty powinien wysłać mi nowy kod do aktywacji, czy jest jakaś opcja (dzwoniąc do MS itp) zmienić dane płyty, aby aktywować starym kodem z naklejki? Jedni piszą że w Win 7 OEM niema opcji przenieść klucza na inny sprzęt, a ktoś inny pisał że jest taka możliwość jeden raz. Laptop to HP EliteBook 8570p i system to Windows 7 x64 który najprawdopodobniej był od nowości, choć pewności nie mam - jest naklejka pod baterią i przy klawiaturze ta mała Win 7. Przepraszam za kolejny temat o aktywacji, ale chce wiedzieć co i jak bo wcześniej tego nie przerabiałem. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potteralien Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Google mówi ze można aktywować telefonicznie Windowsa 7 . Osobiście aktywowałem przez tel win 10 (taki sam problem) procedura jest prosta a na infolinii jedyne o co pytają to czy to ten sam komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) Ale czytałem że właśnie od Windows 8 sie to zupełnie zmieniło, że 8 można nawet wersje OEM przenosić, zmieniac bebechy itp, a w 7 takie rzeczy mozna bylo jedynie w wersji BOX. Nie wiem czy to prawda no już masę sprzecznych informacji sie oczytałem. Że zmiana w OEM 7 jest jeszcze możliwa, gdy PC jest na gwarancji czytałem też... Sam juz nie wiem. Edytowane 25 Listopada 2017 przez ZONK000 OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 8 to była inna bajka. Nie wyszedł w wersji box i oem był pod samodzielnie złożone komputery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...