Cas Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Witam forumowiczów i proszę o poradę. Nadeszła pora aby w końcu pożegnać poczciwego SB i5 2500k i złożyć coś co wystarczy na minimum 6 lat. Oto moja propozycja, zaznaczam, że sprzęt będę zamawiał z tego sklepu https://azerty.nl/ ponieważ mieszkam w Holandii: Procesor- i7 8700k ok 420€ MOBO- Asrock Z370 Taichi ok 230€ RAM- G.Skill Trident Z RGB 16GB 3000MHz ok 240€ Zasilacz- Seasonic Prime 650W Titanium ok 165€ Obudowa- https://www.morele.net/obudowa-corsair-carbide-400c-cc-9011081-ww-854541/ ok 80€ Razem: 1150€ Póki co zostanę przy swojej starej karcie graficznej tj. MSI 970 GTX, która po oc daje nieźle rade oraz przy starych dyskach twardych SSD 120GB i HDD 750GB. Najwięcej problemu mam z wyborem chłodzenia AiO dla procesora i tu pytanie do Was forumowicze co polecacie, nie koniecznie ze sklepu który podałem tak do 150€? Czy podana przeze mnie płyta będzie wystarczająco mocna do oc i7 8700k? A może polecacie inne kości RAM? Za wszelkie uwagi będę wdzięczny. Limit to 1500€ Edytowane 29 Listopada 2017 przez Cas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keepie Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2017 A czemu chcesz chłodzenie wodne? Przy zestawie w takim budżecie dobre chłodzenie powietrzem będzie tańsze i zupełnie wystarczające. Płytę zamieniłbym na Asus TUF Z370 Plus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cas Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2017 A czemu chcesz chłodzenie wodne? Przy zestawie w takim budżecie dobre chłodzenie powietrzem będzie tańsze i zupełnie wystarczające. Płytę zamieniłbym na Asus TUF Z370 Plus. Szczerze powiedziawszy to kierowałem się chęcią spróbowania czegoś innego odnośnie chłodzenia. Zaś jeśli chodzi o płytę to szukałem takiej, która ma wifi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janek20 Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2017 A czemu chcesz chłodzenie wodne? Przy zestawie w takim budżecie dobre chłodzenie powietrzem będzie tańsze i zupełnie wystarczające. Płytę zamieniłbym na Asus TUF Z370 Plus. Przeciez ten asus uwazany jest za największa padaczke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...