zasipiai Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Witam, posiadam obecnie zestaw: Płyta: Asus P5E x38 Pamięć: 4 x 2 GB DDR2 800 MHz Procesor: Intel Core 2 Quad Q6600 w wersji SLACR G0 Karta graficzna: Asus 8600 GT 512 MB Jako iż karta powinna już dawno przejść na emeryturę (w zasadzie jak i reszta zestawu) to jednak chciałbym wymienić ją na inną. Mam dość dobrą ofertę na kupno XFX HD 6870 1 GB lecz teraz naszła mnie obawa o zasilacz. Jakiś czas temu oddawałem Corsair VS450 450W na gwarancję i z powodu braku już takowego na stanie, uzyskałem nowy inny zasilacz tj. Be Quiet! System Power 8 400W. Całość obecnie z starą kartą Asusa działa bez zarzutu. I choć fakt faktem zasilacz jest markowy i cieszy się dobrą opinią to jednak mam obawę o pobór mocy całego zestawu z nową kartą Radeona. Dodam, że procesor nie jest podkręcany - pracuje na bazowych ustawieniach, tak samo pamięci. Nie chciałbym zmieniać zasilacza, z uwagi na to, że posiada ważną gwarancję jeszcze przez prawie 2 lata. Edytowane 28 Listopada 2017 przez zasipiai Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2017 Da radę ... Całość PC w stresie -nie przekroczy 300 [W] , zasilacz dysponuje ~ 380 [W] na +12[V]. Jeżeli stosowałbyś mocny OC , wówczas mógłby "wymięknąć" , bez tego nie powinno być problemu :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...