maxymili Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 Jak oceniacie bezpieczny poziom OC procesora i3 8350k na BOXowym chłodzeniu? Do jakiego taktowania mogę docisnąć nie narażając go na przegrzanie. Jak głośny będzie wentylator po osiągnięciu takiego najwyższego w miarę bezpiecznego taktowania (na ucho ;)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janek20 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 Jak oceniacie bezpieczny poziom OC procesora i3 8350k na BOXowym chłodzeniu? Do jakiego taktowania mogę docisnąć nie narażając go na przegrzanie. Jak głośny będzie wentylator po osiągnięciu takiego najwyższego w miarę bezpiecznego taktowania (na ucho ;)). Bezpieczne jest kazde oc bo jest wiele zabezpieczeń Ile jest mozliwe to ty powinienes napisać jak go masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okrej Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 Do procków z "K" jest w ogóle dołączane chłodzenie boxowe? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janek20 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 (edytowane) Na tym i3 to nie wiem ale np na 8700 moze nie wyrobic .Np w aida 64( tdp ok 100wat) ktos na pclabie miał i był boost do 3.7 ghz zamiast 4.3 ghz Co do chłodzenia boks mozna go mieć i z innego cpu np Edytowane 6 Grudnia 2017 przez janek20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 Bezpieczne jest kazde oc bo jest wiele zabezpieczeń Ile jest mozliwe to ty powinienes napisać jak go masz Nie mam go jeszcze i licze, czy opłaca mi się kupić 8350k czy na razie kupic duzo tańszy 8100 i potem zamienić na 8600k jak mi się zachce podnieśc wydajność. Do procków z "K" jest w ogóle dołączane chłodzenie boxowe?Nie wiem, obecnie mam zestaw uzywany bez K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okrej Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 Ze strony x-komu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 (edytowane) https://www.morele.net/chlodzenie-cpu-be-quiet-pure-rock-bk009-667931/ Ok, więc co osiągnę na wentylatorku BeQuite 120mm z 4 heatpipami z miedzi? Edytowane 11 Grudnia 2017 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 (edytowane) To chłodzenie jest takie se, dołóż lepiej do fortisa 3 https://www.emag.pl/silentiumpc-fortis-3-he1425-v2-spc130/pd/D7C87YBBM I ja bym na twoim miejscu zainteresował się delidem i nałożeniem ciekłego metalu, temperatury po oc nawet -16* ale nie każdy jest taki odważny :wink2: Ale 8100 też się sprawdzi jako 4 rdzeniowiec, jest sporo tańszy, a ten 8350K cenowo jednak trochę za blisko 8400 Edytowane 11 Grudnia 2017 przez Crescendo1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 @up zmieniłem w zamówieniu :) 5 HP i szersze blaszki przekonują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...