ozdrab Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2017 Cześć. Wymieniłem właśnie płytę głowną na asrock z370 extreme4 pod procek i5 8600k. No i mam dosyć irytujący problem: po zamknięciu systemu z poziomu windows, monitor się wygasza, ale wszystkie wentylatory w budzie chodzą jeszcze przez 5 min. Najgorzej, że przy "uruchom ponownie" problem jest ten sam- klikam, monitor się wygasza, buda huczy i komputer uruchamia się dopiero po 5 min. Ktoś ma pomysł co to może być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2017 resetowałeś płytę do ustawień domyślnych lub czyściłeś cmos ? bios najnowszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janek20 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2017 Moze problem jest z tym co jest na dysku czyli z zasyfionym systemem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozdrab Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2017 Płyta, procesor i ramy są nowe więc działają na fabrycznych ustawieniach. Bios zaktualizowałem. W trakcie aktualizacji jak komputer się restartował, to robił to normalnie- momentalnie, więc byłem dobrej myśli. Ale jak wczytał mi się pulpit, dałem uruchom ponownie, to znowu 5 min czekania na wygaszonym ekranie. Komputer jest do celów gejmingowych- system, jedna gra, zero przeglądania netu, więc nie sądzę, żeby to była kwestia syfu na dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janek20 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2017 Postaw system na innym dysku lub penie i zobacz czy ci robi to samo :wink2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozdrab Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2017 janek miałeś rację:) Postawiłem na nowo system i teraz "pali na dotyk". Dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...