NetManek Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Witka! Teraz działam na starszym komputerze, bo no nowego zamówiłem nową płytę główną. A więc tak czy na zasilaczu 230 W Intel Celeron Tualatin wytrzyma ? Wiem, że Celerony na pewno mniej energii potrzebują niż załóżmy Durony, czy też Athlony ? Mam podłączony tylko: dysk i cdrom i stację dystkeitek (najbardziej obciążającą energię :P). Dzięki z góry za pomoc i fatygę:!: Oczywiście zakładam tam mojego Gefroce'a 4 :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Celeron Tualatin 1400 wyciąga max. 33,5W, więc Twój zasilacz powienien go pociągnąć jeśli nie będziesz niczego podkręcać. Lepiej będzie jak w przyszłości zmienisz na 300W najlepiej Chieftec, Enlight Po instalacji sprawdź napięcia czy nie ma większych odchyleń niż 5% Uruchom Prime95 :arrow: Torture Test i sprawdź jakie napięcia są w stressie. No i czy zasilacz się nie przegrzewa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetManek Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 No ale mogą być z tym 230 W zasilaczem jakieś problemy w użytkowaniu normalnym k0mpa ? [czyli po nawet 16 godzin dziennie ?] Thx za pomoc! A jeżeli zasilacz się przegrzeje i spali? Narażone są na to także podzespoły ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Jakiej marki masz zasilacz? Jak Codegen, czy jakiś noname, to zwróć dokładnie uwagę na napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Jeżeli jest to 230W to powinien bez najmniejszego problemu uciągnąć W twoim wypadku bym został przy nim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 No ale mogą być z tym 230 W zasilaczem jakieś problemy w użytkowaniu normalnym k0mpa ? [czyli po nawet 16 godzin dziennie ?] Thx za pomoc! A jeżeli zasilacz się przegrzeje i spali? Narażone są na to także podzespoły ? Jeśli jest kiepskiej firmy to tak. Zazwyczaj 230W (pewnie moc chwilowa, a nie nominalna) to w rzeczywistości około 200W. Mi poszła grafika i dwa dyski. Dlatego teraz nie oszczędzam na zasilaczach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetManek Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Czyli co nie próbować podłączyć ? Bo jak widze w takim razie mogę ponieść duże straty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...