horigoshi Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2017 Witam Dziś chciałem przeinstalować OC na laptopie. Mam botowalnego pendrive z windows 7 sformatowanym na NTFS , o ile to nie jest problem dla mojej płyty głównej to już laptopowa nie widzi tego formatu plikow. Po sformatowaniu na fat32 problemem staję się ograniczenie wielkości jednego pliku którego właśnie nie mogę skopiować na palucha. Bot pen zrobiłem komendami w cmd próbowałem też programu typu WInToFlash ale też nie skopiował jednego dużego pliku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 (edytowane) Hej, Obstawiam, że tym dużym plikiem który nie chce się skopiować jest Install.wim (masz jakiś swój obraz, że waży więcej niż 4GB?). Porada nr 4 z linku poniżej załatwi sprawę: https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/manufacture/desktop/winpe--use-a-single-usb-key-for-winpe-and-a-wim-file---wim Gotowe pliki Install.sw* kopiujesz do miejsca, w którym powinien być install.wim. Pzdr, PS. Zignoruj " Windows Setup doesn't support installing from a split .wim file for Windows 10. " - bez problemu się zainstaluje. Edytowane 19 Grudnia 2017 przez czapla_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 Przygotuj pendrive z pomoca Rufus'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...