Awokado12 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 Witam, posiadam laptop Lenovo G580 z procesorem i7 3632QM. Dałem dziś go czyszczenia oraz nałożenia nowej pasty termoprzewodzacej (Thermal Grizzly) oraz dokupilem sobie pamięć ram 4gb Crucial 1600mhz. Problem taki że nawet w przeglądarce każdy rdzeń procesora (po ok. 25 min) to chodzi do temperatury 90C! Nie wiem co jest grane jest wyczyszczony, nowa pasta i podkładka chłodząca powinny zmniejszyć A to chyba więcej niż przed ta usługa. Dziękuję za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 To chyba powinieneś skałdać reklamację na usługę. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 ten lapek ma koło 75c na dwóch jajkach w stresie to na czterech może 90c być, dodatkowo zalecany max to 3612qm, może coś ci podbija cpu i chodzi na max, ew. zgaś procka w profilu zasilania na 60-70% i zobacz jak jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Ja mam Asusua z i5 5200u i gtx 920m ,kiedy gram w Rome 2 cpu osiąga 89 m a gpu 75 . W occt cpu max 80 . Mam dylemat czy wymienic paste i stracić gwarancje czy grać sobie i jak cos sie stanie to wysyłać na RMA. Intuicja podpowiada mi że wymiana pasty cudów nie zdziała.Jak uważacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 zasadniczo procki intela mają ograniczenie (plus opcjonalnie w bios) i po przekroczeniu setki powinien sam zwolnić, więc raczej nic nie powinno się stać tym bardziej z wersją "u" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...