kamerek Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 Utworzyłem punkt przywracania Windows 10. Potem próbny program zainstalowałem w którym mógł wpływać na wyświetlacz i lub kartę graficzną. Pojawił się Niebieski ekran. Po uruchomieniu Windows zatrzymuje się w trakcie mielenia wczytywania systemu i robi się blue screen. Jedyne co udaje się to za drugim razem restartu uruchamianie wiersza polecenia albo uruchomienie w trybie Safe Mode przywracanie systemu nie przynosi rezultatu. Próbowałem już dism online Cleaner a także sfc scan Now i inne cuda w Command line. Safe Mode Jak wejść do menedżera urządzeń to wyświetlacz i jest z błędem jest taki znak ostrzegawczy. Jeden z programów do przeglądania plików dump blue screen Pokazuje że jest jakiś problem z startowymi plikami hal.dll. Jestem teraz w trybie Safe Mode I mam normalny dostęp do systemu No ale w trybie normalnym nie mogę nic zrobić co to poradzić????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 W trybie awaryjnym użyj DDU i wywal sterowniki od grafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) 1. W kolejnym raporcie whocrashed pokazalo ze bsody robi nkernel 2. Uzylem przedtew safe mode tego programu DDU (chyba z www 3d safe guru) co niby usuwa stery grafy i ekranu - czyli opcja 1 z gory zalecana, ale jakos nie pomoglo.. 3. w sumie to po 2 restartach jak klikam f8 po POST to mam dostep do opcji zaawansowanych 4. Przed awaria zrobilem PUNKT przywracania Win 10 pro. Potem uruchomilem: Jeszczer RAZ zrobilem dism ze zrodlem z USB pendriva z windowsem instalką - pokazalo ze success ale wciaz BSODY: 1. Byl punkt przywracania WIndwos 10 pro 64 2. potem uruchomilem https://drive.google.com/file/d/1H6dN_mlMJZia3Seig2MNTjYvbGRsuUgZ/view plik exe z 64 niby do kontroli PWM ekranu pod stery intela. Ale mam stery nvidia do quadro 1000m. Chcialem potem dosintalowac drivery Intela do GPU co z CPU jest zintegrowane, ale juz nie zdazylem. 3. Byl bsod. 4. udaje sie po nieudanej naprawie sysemu za 2 razem wejsc z F8 do menu z opcjami od wiersza polecen, po przywracanie od zera windows swieza wersja (chce unikanc tego), po az wybor z SAFE mode. 5. Pomimo ze jest PUNKT przywracania - mimo ze pisze ze pryzwrocilo Ok, to jednak wciaz BSODY blue screen i jedynie uruchania sie windows w SAFE mode i tam pokazalo ze pomyslnie przywrocilo do punktu przywr. 6. Probowalem juz sfc/scannnow - nic nie wykazywalo, chkdsk tez z /f i /r, DISM /online itp - jakos nie moze zadzialac w trybie online (robilem z command line linii polecen i bezpoisrednio w opcjach zaawansowanych naprawy jak i w safe modzie w command line i robilem to dla dysku X i dla C i rozne kombinacje probowalem. 7/. Uzyelm w safe mode DDU (delete GPU i dispaly drivers) sciagniete z guru3d.com ale jakos nie pomoglo. 7a. uzylem http://www.thewindowsclub.com/repair-master-boot-record-mbr-windows i w comand line w opcjhach zaawanwowanych po F8 jak i w safe mode - tez nie pomoglo 8. Mam jeszcze plik CLONE tego systemowego (nie wiem w jakim stanie) dysku z windowsem na dysku USB zrobiony przez Data Numen disk Image - w postaci pliku img, ale jak ruszam z Pnedriva OS z windows 10 S aktywowane do Pro to mi nie chce urochomic nic spoza sklepu windows. Edytowane 8 Stycznia 2018 przez kamerek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamerek Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 przywrocilem z clona Na razie wiec w 90% rozwiazane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 Jednak ten porogram do clonowania i to przywracanie nie daje 100% w trybie clone fast. Stawiam OS od nowa. rozwiazane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...