meysha Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2018 Witam. Mam problem w grze gta 5, gdy oglądałem testy na specyfikacjach które aktualnie posiadam gra wyglądała bardzo ładnie na wysokich, fpsy trzymały się w 60-70 bez żadnych ścin. Jednak gdy wszedłem do gry z automatu moje ustawienia są na średnich i nie czuję takiego samego komfortu podczas gry (gra wygląda gorzej oraz są zauważalne ściny) Nie rozumiem i trochę martwię się o to.. Jeśli by ktoś postarał by się pomóc w tej kwestii. Poniżej mój komputer: Intel Core i5-6500 3.2/3.6GHz 6MB s1151 ASRock H110M-HDS DDR4 Sata3 USB3 s.1151 mATX GOODRAM pamięć RAM DDR4 8GB 2133MHz CL15 Toshiba HDD 3,5" P300 500GB 7200 64MB ZALMAN Zasilacz ZM600-GSII 600W ATX 120mm GIGABYTE GTX1060 OC 3GB GDDR5 192Bit ITX Windows 10 (Ostatnio robiony format nie pomógł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2018 Alt + tab lub zmień i zapisz ustawienia synchronizacji pionowej w grze. . I graj z fast sync w sterownikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) Jak masz nvidia experience to odinstaluj. Włącz grę w offline i wyłącz skanowanie muzyki do radia, tak tylko żeby dysk miał mniej do roboty. Włącz grę w pełnym ekranie wyłącz synchronizacje pionową, wyłącz MSAA, TXAA, refleksy MSAA, głębie ostrości i nasilenie rozmycia. Wyłącz też wszystko z zakładki zaawansowane. Za to tekstury daj na max byle nie przekraczać limitu pamięci, włącz fxaa, z pozostałymi opcjami poeksperymentuj tak żeby trzymało 60fps przez większość czasu ale by były jak najwyższe. W ustawieniach sterowników włącz fast sync, maksymalną ilość wstępnie renderowanych klatek na '1' i tryb zarządzania energią na 'preferuj wydajność' Edytowane 11 Stycznia 2018 przez Crescendo1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meysha Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2018 Cytat 34 minuty temu, Crescendo1 napisał: Jak masz nvidia experience to odinstaluj. Włącz grę w offline i wyłącz skanowanie muzyki do radia, tak tylko żeby dysk miał mniej do roboty. Włącz grę w pełnym ekranie wyłącz synchronizacje pionową, wyłącz MSAA, TXAA, refleksy MSAA, głębie ostrości i nasilenie rozmycia. Wyłącz też wszystko z zakładki zaawansowane. Za to tekstury daj na max byle nie przekraczać limitu pamięci, włącz fxaa, z pozostałymi opcjami poeksperymentuj tak żeby trzymało 60fps przez większość czasu ale by były jak najwyższe. W ustawieniach sterowników włącz fast sync, maksymalną ilość wstępnie renderowanych klatek na '1' i tryb zarządzania energią na 'preferuj wydajność' Niestety nadal bez skutków... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2018 Spróbuj ustawić rozdzielczość z odświeżaniem 50hz i koniecznie synchronizacja pionowa włączona . Zobacz jak gra chodzi. Jak dalej jest jest kiepsko to ustaw border less zamiast full screen. U mnie gra się płynnie tylko jak gram z Fast sync lub synchronizacja pionowa. Bez tego nawet może i być więcej FPS ale gra szarpie. No i u mnie jest vsync bug. Jak włączam grę i pojadę gdzieś na trawę np. Pole golfowe to FPS leci mocno w dół. Jak zrobię alt + tab to nagle jest stale 60 FPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meysha Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2018 Nie mogę ustawić 50hz odświeżania, synchronizacja pionowa wyl/wl. nic nie daje.. zauwazylem ze na niskich ustawieniach mam od 40-60 fps tak samo an wysokich nie rozumiem tego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Odpal grę z włączonym msi afterburner i riva tuner tylko w ustawieniach afterburnera zaznacz żeby pokazywało ci w OSD wszystkie informacje takie jak: użycie cpu, gpu, ram, vram, taktowania i sprawdź czy coś nie działa na pełnych obrotach. Edytowane 13 Stycznia 2018 przez Crescendo1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...