Thomsky Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2018 Witam Sprzęt następujący : Intel Core 2 Quad Q9300 @2.5 Ghz i 8 GB . Mam problem tego typu że niektóre archiwa takie ok 50 -60 Gb program rozpakowuje 2-3 dni ( taka informacja się pojawia ) nigdy nie doczekałem się rozpakowania . Dziwi mnie fakt że np 30 GB rozpakowuje w 30 min .Może mi ktoś doradzić odnośnie rozpakowywania dużych plików rar .Sprawdzałem win rara mam opcję x 86 bitową więc powinno sprawnie chodzić ale nie zawsze tak jest . Może jednak istnieje inny program który polecacie lepszy szybszy od win rara albo to kwestia ustawień w samym programie. Na internecie niestety nie mogę doszukać się jakiś konkretniejszych informacji dlatego proszę was o jakąś radę pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2018 Na jakim HDD?? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomsky Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2018 dysk Seagate Barracuda 7200 prędkość obrotowa Sata 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2018 Sprawdź wersję 64 bit 5.50 PL - nie raz rozpakowywałem wielkie archiwa i nie było takich astronomicznych czasów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2018 W jakim stanie jest ten dysk ? Porób testy w HD Tune Pro ( dużo nowszy niż starusienka wersja darmowa nierozwijana od 2008 roku ) ew. w Cristal Disk Mark . Ile ram zużywa WR podczas rozpakowywania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomsky Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2018 posiadam wersje win rara 64 bit 5.50 pl .zużycie ramu to jakieś może 20-30 % procesora większe .Co ciekawe podczas rozpakowywania chodzą w miarę płynnie inne aplikacje ale nawet jeśli wszystko jest powyłączane to bez różnicy . Przychodzi mi jeszcze na myśl spróbować wyłączyć całkowicie antywirusa .hd tune przetestuję jutro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zapomniałem się wcześniej o to spytać - jakie to archiwum dokładnie i co zawiera ? Dużo małych plików ( np. zdjęcia ) czy znacznie mniej ale plików o dużej wielkości ( np. filmy czy seriale ) , do tego jaka kompresja - tylko store czy normalna lub najlepsza ? Bo kilka plików po 5-10 GB skompresowane w trybie store to co innego niż np. 5000 plików znacznie mniejszych w archiwum o największym poziomie kompresji . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomsky Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2018 problem został rozwiązany przeinstalowałem win rara ponownie i jest OK :) temat można zamknąć dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...