Kliszczak Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2018 Witam mam takie pytanie w sprawie G751JY, w sensie nie ja tylko mój kolega ale pisze za niego. Chce wymienić pastrę Termoprzewodzącą na karcie i procesorze. Wiem ze nie które Rogi zamiast Thermopadów smarowali po pamięcach karty pastą. W tym modelu też tak jest czy już są thermopady ? Wiem że to pasta K5 Pro i w Polsce jest nie do dostania. Jakies pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
410N Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) Wpisz sobie na youtubie "model laptopa disassemble", lub po prostu rozkręć go, to się dowiesz. Pastę można zastosować dowolną, np MX-2. Termopad powinien być tej samej grubości, w ostateczności można użyć stary. K5 Pro to ponoć zamiennik termopadu, nie jest konieczny. Edytowane 14 Stycznia 2018 przez 410N 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kliszczak Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2018 Jeszcze raz bo widzę że mnie nie zrozumiałeś :) Pastę na rdzen procka i karty daje Gelida wole wydajniejsza lub Gryzzly. Chodzi o to czy jest zamiennik tej K5 Pro bo taka teraz jest a wypadało też by ja wymienic. I wiem jak go rozebrać. A w Polsce K5 Pro nie ma. A też patrząć po styku chlodzenia z pamieciami nie wiem czy wejdzie tam 1mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
410N Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2018 nie słyszałem o takich pastach, jak Ci bardzo zależy, to ściągaj zza granicy, ale zwykły termopad też da radę (choć pewnie będzie minimalnie gorszy), tylko pamiętaj o odpowiedniej grubości, można dostać nawet 0,5mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kliszczak Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2018 Bo tylko asus je stosuje zamiast thermopadow. Ale spisuja sie dobrze. A za gruby thermopad bedzie jeszcze gorszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...