the_kermit_pl Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Cześć, potrzebuje fajnej alternatywy dla kolegi, który planował zakup takiego zestawu: https://yalu.pl/4822-komputer-hiro-303-h79.html Budżet określa zestaw powyżej i nie ma potrzeby oszczędzania bo taki przydział może dostać, więc wypada wykorzystać. Od razu zauważyłem, że nie jest to warte swojej ceny, dlatego proszę o rady. Napewno dysk NVMe. Może jakieś SLI / chłodzenie wodne? Napewno wiecie lepiej ;) + Mam jeszcze jedno ważne pytanie - czy polecacie jakieś firmy składające zestawy z podanych części - ja wysyłam listę do złożenia, bądź też już zakupione części i oni odsyłają złożony komputer z zainstalowanymi wszelkimi sterownikami i systemem. Pytam, ponieważ kolega na komputerze gra - tylko gra i dlatego szukał czegoś gotowego. Z tego co czytałem x-com, morele składają zestawy, ale nie wiem jak wygląda sprawa z systemem/sterownikami. Z góry dziękuję za wszelkie propzycje ;) edit: Sprzęt napewno nie bd podkręcany i w takiej cenie fajnie gdyby był zbudowany z porządnych komponentów, które za 2-3 lata nie padną bez przyczyny. Edytowane 15 Stycznia 2018 przez the_kermit_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2018 Złożył bym podobny zestaw . I7 8700K + dobre chłodzenie do procka ( BQ Dark Rock 3 albo TR Macho Rev. B , opcjonalnie Scythe Mugen 5 ) + płyta na Z370 ( np. MSI Z370 SLI Plus ) + 16 GB DDR4 3200 mhz CL14 + Asus lub MSI GTX1080Ti . SSD to albo dobre SATA np. Samsung 850 EVO 500GB / A-Data SU900 512GB albo już NVMe np. A-Data SX6000/SX8000 albo Samsung 960 EVO 500GB . Dysk to Toshiba P300 , zasilacz o mocy 650W np. Seasonic Focus lub Prime ( wersje z certyfikatem 80+ Gold ) albo Corsair RMX , chyba że na serio chcesz SLI to PSU o mocy 850+ W tyle że i całą platformę trzeba wtedy dostosować - procek z duzą ilością linii PCI-E ( np. I7 6900K albo jakiś Skylake-X 6C/8C z 44 liniami PCI-E ) , do tego odpowiednia płyta - tyle że koszt płyt to 900+ zł , procki też drogie choć mają swoje plusy ( lutowany IHS w przypadku 6900K czy 4-kanałowowy kontroler DRAM ) . Do tego jak kolega chce SLI to odrazu niech kupuje monitor 4K ,bez minitora 4K to w zasadzie nie ma sensu robić SLI . Co do składania - systemu nie zainstalują chyba że wybierzesz dodatkową usługę i kupisz u nich OS , tak to tylko składanie kompa bez systemu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_kermit_pl Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2018 Tego, że chce nie napisałem. To bardziej zapytanie z mojej strony - czy warto i czy w tym budżecie się da to zrobić? Dziękuję za wszelkie infromacje powyżej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mis456 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2018 Co do składania zobacz Priv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...