Gość Konrad Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2018 Hej. Przeprowadzam sie do mieszkania gdzie jest światłowód od Orange. Chciałbym skorzystać z 600mb/s. Problem jest w tym, ze nie mam wejścia przy komputerze, wiec chyba jestem skazany na wifi. Czy jest możliwe wykorzystanie tej szybkości na wifi? Jeżeli tak, to jak? A moze panowie od Orange cos wykombinują i podprowadza kabel? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2018 (edytowane) ??? Nie masz karty sieciowej w komputerze ze złączem RJ? Czy kabla od kompa do modemu/routera? Jeżeli brak kabla, to połóż sobie skrętke lub wezwij fachowca. Teoretycznie jest możliwość uzyskania takiej prędkości po WiFi. Kupujesz router z WiFi ac (o ile już nie masz) i odpowiednią kartę sieciową. Edytowane 16 Stycznia 2018 przez goral2099 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Koney Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2018 Mam kartę sieciowa. Chodzi o to, ze nie mam w tym pomieszczeniu, gdzie jest podciągnięty światłowód gniazdka z tym wejściem RJ. Na tym etapie remontowania powiedziano mi, ze juz za późno, zeby dorobić to gniazdko. Dlatego zastanawiam sie jakie mam opcje. Nie ukrywam, ze chciałbym mieć ten światłowód na kablu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2018 Nic nie jest za późno. A niby jak przeciągają serwisanci kable. Zadzwoń do Orange i dowiedz się czy mogą dorobić takie gniazdko. Sam dorabiałem w drugim pokoju. Zwykle nawet gniazdka nie trzeba robić w ścianie tylko po prostu przeciągnąć sam kabel sieciowy. No chyba, że ściany masz wyłożone czymś co trzeba by rozbierać, ale to już ich problem jak to zrobić by nie było widać kabla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2018 Najłatwiej w/pod listwami przypodłogowymi. Bez wielkiej demolki. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...