Gość Mdr Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2018 Potrzebuję laptopa z GTX 1060. Ma on służyć do programowania i grania, być lekki i mobilny a ponadto uruchamiać wieśka 3 na ultra Full Hd > 30 fps. Laptop będzie w domu podłączony do zewnętrznego monitora i służył jako stacjonarka. Hyperbook sl950vr wydaje się spełniać te warunki. waży 1.9 kg :) Jest nawet recka na purepc Główną bolączką tego laptopa są temperatury pracy pod obciążeniem które dochodzą do 90C. Mój plan zakłada kupienie podkładki chłodzącej nawet takiej, nieważne, byleby nie było throttlingu i spadku fps. Poza domem nie będę używał gtx 1060 więc temperatury nie będą problemem bo i tak granie na 15 calach jest do [gluteus maximus]. Stacjonarny o takich samych parametrach kosztuje już >4000 więc różnica jest niewielka? I tak potrzebuje nowego laptopa a nie stać mnie na laptop za 4k i kompa za 4k. Ta oferta na morelach za 4800 to podejrzana jest bo na stronie producenta jest za 5800 taki sam więc pytanie czy to jest jakaś inna wersja? czy producent odświeżał ten model jakoś? Nie chciałbym kupować czegoś co jest mocno przecenione ze względu na jakieś haczyki. Na x-kom też 5800 Mogę wydać trochę więcej jeżeli coś jest lepszym bang for your buck jak to mówią Amerykanie. tldr: Co myślicie o Hyperbook sl950vr ? Czy ktoś go ma i może coś powiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tig2 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2018 W morele mega cena. Może jakiś błąd. Ja bym rwa, dopóki jest. Testowałem go na targach, mega fajny sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mdr Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2018 Znalazłem jakiś wątek dotyczący clevo p950hp6 czyli jak mniemam identycznego laptopa tylko z innym logo firmy. (Są jeszcze jakieś różnice?) Podobno undervolting -0.125 Obniża temperatury pod obciążeniem ze 100C do 79C a gościu nawet nie ma podkładki chłodzącej. Czy jeżeli kupię laptopa podłączę swojego SSD zainstaluję stery i przetestuję to będzie jakiś problem z odstąpieniem od umowy z morele.net? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Marusiak Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2018 W nowej procedurze testowej laptopów, miałem możliwość zrobienia undervoltingu dla tego laptopa zarówno na CPU i GPU. Możesz sobie poczytać wyniki, które są bardzo interesujące: https://www.purepc.pl/notebooki/nowa_procedura_testowa_notebookow_gamingowych_ostro_gramy?page=0,25 warto jednak pamiętać, że każdy laptop (nawet z tej samej serii), może nieco inaczej reagować na dane wartości i warto też samemu testować, a nuż uda się jeszcze bardziej zmniejszyć napięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mdr Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2018 15 godzin temu, Damian Marusiak napisał: W nowej procedurze testowej laptopów, miałem możliwość zrobienia undervoltingu dla tego laptopa zarówno na CPU i GPU. Możesz sobie poczytać wyniki, które są bardzo interesujące: https://www.purepc.pl/notebooki/nowa_procedura_testowa_notebookow_gamingowych_ostro_gramy?page=0,25 warto jednak pamiętać, że każdy laptop (nawet z tej samej serii), może nieco inaczej reagować na dane wartości i warto też samemu testować, a nuż uda się jeszcze bardziej zmniejszyć napięcie. Dziękuję za cenne informacje :). Gdybym kupił lapka to jakie testy zalecasz wykonać zaraz po zakupie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...