Janosik303 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2018 Witam, Podczas modernizacji mojej sieci domowej polegającej na podłączeniu 2 routera napotkalem problem. Do mojego gniazdka sieciowego doprowadzony zamiast skretki jest kabel 6 żyłowy. Gniazdko też jest inne. I moje pytanie czy po takim kablu uda mi się puścić internet? Zdjęcie wysyłam w załączniku. Ps. Kabel jest wpiety tylko do sprawdzenia czy to normalne złącze rj-45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cochin Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2018 Jest duża szansa ze nie zadziała. W teorii potrzebne sa tylko 2 pary przewodów, więc jeśli w gniazdku podłączysz prawidłowo 4 kabelki z tych 6 jest jakaś szansa. Dodatkowo przewody w skrętce powinny być skręcone parami (odkrywcze :) ), a jeśli nie są, to pewnie przy długości powyżej kilku metrów taki kabel nie zadziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik303 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 Mam już odpowiedź, jeżeli ktoś ma taką sytuacje jak u mnie to nie ma możliwości żeby to dobrze działało. U mnie zadziałało tylko na chwilę i później już nie było żadnego połączenia :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2018 To ktoś fajnie Ci zrobił instalację, która się do niczego nie nadaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...