pakson Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2018 Cytat Witajcie, mam problem z płytą asus p5e-vm se i procesorami jaki ona obsługuje. Płyta miała wgrane mikrokody do biosu dzięki czemu obsługiwała xeona e5430. Wszystko było spoko do momentu instalacji systemu, wywalało mi bluescrena związanego z ramem, wiec spróbowałem na 1 kostce, zacięło się na logu producenta płyty, po włożeniu drugiej kości ram. Po tej czynności komputer uruchamia się na kilka sekund, do momentu wejścia wentylatora na obroty a potem się resetuje i ta w koło. Resetowałem BIOS, zasilacz jest sprawny działa bezproblemowo w innym komputerze obciążony - silentiumpc vero l2. Kości ram to ddr2 2GB 800 Mhz, wcześniej działały i nadal działają na innej płycie, procesor również. Film pokazujący co dokładnie się dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2018 Jeżeli inne podzespoły działały z tą płytą, a teraz nie działają , będąc sprawnymi= to płyta się posypała ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pakson Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2018 wszystko działa na innych płytach, na płycie po podłączeniu monitora zaczyna mrygac jakby sygnał jest na chwilkę i potem brak sygnału na dodatek nie ma nawet sygnałów post Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2018 (edytowane) Sprawdź dokładnie kondensatory na płycie pod kątem zużycia (pęknięcia, wybrzuszenia). Edytowane 25 Stycznia 2018 przez Leon166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pakson Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2018 kondensatory wszystkie w porządku :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...