Skocz do zawartości
wertpos

Upgrade pc do 2000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że obecne podzespoły mają już swoje lata, to pomyślałem aby je wymienić.

Wypadłem ostatnio trochę z tematu podzespołów, i przed zakupem chciałbym się upewnić, czy wszystko jest ok.
Komputer służy w większej części do gier, ale też obróbka video i zdjęć.

Co mam teraz:

i7 3770k (podkręcony do 4,5GHz przy 1.2v) + Thermalright HR-02 - Macho - Black White
16GB corsair vengeance ddr3 1600MHz, CL9
MSI z77a-g45
Asus strix Gtx 1060 6GB
Corsair HX850i
Corsair obsidian 750d

SSD OCZ Vertex 4
Jako że kwota to 2000zł + to co ze sprzedaży cpu+mobo+ram+cooler (czyli jak sprawdzałem to powinienem liczyć na ok. 1300-1500zł) to myślałem nad

i7 8700k
msi z370 sli plus
Corsair Vengeance LPX DDR4, 16GB(2x8GB), 2133MHz, CL13
Be Quiet dark rock pro 3 (chociaż wolałbym poczekać na dark rock pro 4)
Fajnie jakby się jeszcze dało upchnąć lepszy ssd (m.2?) ok 250gb, ale to opcjonalnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CPU i Mob ok

Tylko RAM bym zmienił bo 2133 cl13 będzie mieć wydajność ~2666 cl15 a nie opłaca się brać nic poniżej 3000MHz CL15

Jak będziesz kupować SSD to polecam Adata XPG SX6000 256GB

Z kupnem chłodzenia się wstrzymaj, bo ten Macho prawdopodobnie wystarczy, a jak temperatury będą mocno ograniczać OC to zamiast kupować bardzo drogi cooler lepiej będzie go delidować w pierwszej kolejności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi