pakson Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2018 Witam, posiadam płytę intel dg35ec która jest nawet dobrą podstawką pod lga775 między innymi wspiera 8 Gb ram ddr2, lecz jej wadą jest słaby BIOS - jeśli chodzi o podkręcanie. Mam do niej również pentiuma e5200 o taktowaniu 2,5 GHz. Chciałbym go podkręcić ale cóż BIOS mi na to nie pozwala, poczytałem i znalazłem sposób jakim jest bsel mod. Chodzi o to żeby zwiększyć jego podstawową częstotliwość z 200 MHz do 266 MHz co w połączeniu z mnożnikiem 12,5 powinno dać 3,3 GHz taktowanie procesora. Płyta powinna wykryć procesor jako wydajniejszy dzięki czemu zmieni się taktowanie. Pytanie czy nic nie stanie się z płytą jeśli to zrobię, chodzi mi o to jeśli by tego nie wspierała ? Muszę złączyć 2 piny na procesorze, tak jak na tym zdjęciu.Rozumiem, że jeślisystem będzie nie stabilny to powinienem zdjąć to nakładkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...