Skocz do zawartości
ULoseAMD

i5 8400

Rekomendowane odpowiedzi

Bardziej nie co, a gdzie kupić. Poluję na i5 8400. Na Alledrogo najtańsza oferta (850 złotych) wersja OEM, nówka z gwarancją ponoć 3 lata. Brak coolera, ale i tak chce kupić coś lepszego niż fabryczny. Sprzedający ma dobre opinie, strona i sklep też już z jakąś historią. Najbardziej zastanawia mnie czy okres gwarancji to na pewno 3 lata, ale trochę głupio pytać o to sprzedającego skoro w opisie jest wyraźnie że 3. Warto? Czy ktoś ma doświadczenie z prockami OEM i dlaczego cena taka okazyjna? Czy możliwe że są to procki ze zwrotów 14 dni itp.?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest normalna cena w jakiej do niedawna przy większej dostępności można było dostać ten procek w sklepach, a na allegro zawsze musi być trochę taniej żeby ktokolwiek chciał tam kupować.

A powinno być jeszcze taniej bo 182$+23%=~740zł ale u polskich Januszy pewnie nigdy cena nie zejdzie poniżej 800zł

I gwarancją bym się nie przejmował, jak nie będzie problemów przez pierwszy miesiąc to nie będzie już przez wiele lat dopóki fizycznie go nie uszkodzisz. 

Edytowane przez Crescendo1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To że tyle kosztował to mam świadomość, ale co poradzić? Gwarancją aż tak bardzo się nie martwię. Wydaje mi się że na części OEM jest zwykle krótsza niż BOX, dlatego to zdziwienie. Bardziej bym się martwił że to jakieś konsumenckie zwroty i później będą jakieś problemy z powyginanymi pinami, bo przecież kto to sprawdza. No ale nic, raczej zaryzykuje bo 100 różnicy to w sam raz na sensowny cooler do tego procka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procki nie mają pinów więc o to się martwić nie musisz. Warto natomiast zwrócić uwagę czy tranzystory smd są na swoim miejscu.

Procek może być nowy - sam swego czasu kupowałem swojego 4770s jako używany oem i wyglądał jak nowy. Ale ceny teraz na allegro to zabójcze - ja swojego kupiłem za 859, kiedy w sklepach były po 1200-1300.

https://archiwum.allegro.pl/oferta/intel-core-i7-4770s-i5915141204.html

Edytowane przez Leon166
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi