umcacz Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2018 Ciekawych rzeczy dowiedziałem się z tego filmiku: A Flawed PC Perspective - AdoredTV Główne zarzuty to brak informowania widzów o sponsorowanym artykule nazwanym "recenzją", faworyzowanie wybranych marek poprzez wieloletnie unikanie tematów niewygodnych które do dziś nie zostały przetestowane, a zarazem dokładne testowanie najmniejszych potknięć konkurencji i mało tego - po udowodnieniu że się mylą materiały nie zostają zdjęte ze strony/kanału youtube. Konkretów nie podaję aby zachęcić do oglądnięcia. Zrobiła się spora wrzawa, PcPer będzie musiało się do tego odnieść patrząc jakimi komentarzami są zalewani. I teraz pytanie czy rozejdzie się po kościach bo to w branży standard? Krótko mówiąc trzeba w dzisiejszych czasach bardzo uważać jakie testy się czyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2018 Widać że jestes młodym człowiekiem i zaczynasz wyrabiać sobie światopogląd.. Nawet tu na PPC mamy : Akcje partnerską.. Każdy z producentów/sprzedawców próbuje pokazać że jego produkt jest doskonały i pozbawiony wad etc... w tym przekazy podprogowe też są stosowane że jesli kupisz nasz to jesteś "kimś" ... Dlatego jak sam zauważyłeś musisz przez gęste sito czytać to co napisał recenzent a nie poddać się manipulacji psychologicznej. Taka rada ode mnie : Zastanów się czego dokładnie oczekujesz od sprzętu. Co potrzebujesz a co będzie zbędnym bajerem którego nie wykorzystasz a zapłacisz za to dodatkowo. Nie spiesz się z zakupem .. producentów jest dużo i każdy daje co innego. Marka dziś nie jest wyznacznikiem ...( dla mnie nie bo nie jeden czołowy zaczyna jechanie po marce oferując wysoką cenę i średni sprzęt) Nie kupuj nowości... poczekaj na recenzje ludzi i to nawet kilka miesięcy ( najlepsi testerzy --tylko wyczuj czy nie jest nastawiony tylko na 1 markę i nie robi porównań lub gloryfikuje to już wiadomo że taka recenzja jest nieobiektywna) Kiedyś 12 letnia córka sąsiada powiedziała do ojca : Tatko kup mi Iphona . Zadałem jej tylko jedno pytanie : Czy wykorzystasz wszystkie możliwości tego sprzętu czy tylko chodzi o znaczek ? ( wiadomo podniosła by w swoich oczach swoją "wartość" no i rówieśników--efekt psychologiczny o którym wiem ) Niestety nie potrafiła odpowiedzieć mi na pytanie... Myśl myśl i jeszcze raz myśl.. miałem sprzęt firmy X kupie jeszcze raz tej firmy.... to niezawsze wychodzi na zdrowie.. Patrz na długość gwarancji / bliski serwis jeśli coś . Ps. Trochę nie ten dział... Bardziej ośla łączka, 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcacz Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2018 (edytowane) Skutek jako taki jednak jest, bo PcPer zdecydowało się naprawić swoje błędy :) Także mieli jak widać bardziej za uszami niż normalny portal. Freesync ghosting nie chcieli zmienić przez 2 lata kłucąc się nawet że to wina Freesync a nie panelu. Ręce opadają, ale jak widać nawet oni się opamiętali. edit: Właściciel PcPer Ryan Shrout od miesiąca pracuje już oficjalnie w Intelu co jest dziwnym zbiegiem okoliczności więc temat uważam za zamknięty :P Edytowane 24 Listopada 2018 przez umcacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...