Skreedi Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2018 Cześć, poniżej odpowiedzi do ankiety: 1) Laptop dla mnie, osoba prywatna, mężczyzna 20+ 2) System nie jest obowiązkowy, zamierzam pracować na jakiejś dystrybucji Linuxa, a od biedy jeszcze mam dostęp do Dreamsparka ;) 3) Najlepiej 15,6" 4) SSD jest wymogiem, nie musi być jakiś wielki ale miło jakby miał te 256GB. HDD zawsze w przyszłości mogę dorzucić, od gromadzenia danych mam stacjonarkę. 5a) 4000-4500zł, najlepiej dolna granica widełek ale nie będę miał problemu z dopłatą jeśli będzie warto 5b) Fajnie jeśli byłby to zakup na parę lat, w domu mam stacjonarkę, którą sukcesywnie ulepszam co jakiś czas do tego konsola więc potrzebuje czegoś w miarę mobilnego ale bez przesady. W aktualnej pracy mam dużo wolnego czasu, ktoryoge spożytkować na programowanie. 5c) W ciągu miesiąca, mniej więcej w połowie lutego 6) Ogólnie strasznie napaliłem się na aluminiowe konstrukcje, bez żadnych napędów. Budowa jest dla mnie ważna ale chcę żeby szło to w parze z wydajnością więc jeśli będzie opcja zrezygnowania z metalu na plastik dobrej jakości ale podzespoły to wynagrodzą to jestem na tak. W pierwszej kolejności szukam jednak cały czas tego swojego aluminium. Czas pracy na akumulatorze nie jest wybitnie ważny, w zasadzie przez 90% czasu mam obok siebie kontakt ale świetnie jakby nie umierał po dwóch godzinach. 7) 1920x1080, matowa matryca i dobrze jakby to był IPS 8) Głównie dom - praca, więc łóżko/biurko z łatwym dostępem do gniazdka 9) Niskie/średnie - głównie indyki, stare gry, lekkie MMO 10) Ogólnie laptop do programowania, bez konkretnych programów. Ogromnych projektów nie będę raczej na nim robił jednak chciałbym żeby te 4 rdzenie i 8-16GB RAMu miał 11) Podświetlana klawiatura i wejście USB-C będzie atutem ale nie jest czymś koniecznym 12) Kolor szary/czarny, coś ciemnego 13) W tej chwili na szybko znalazłem np. ASUSa Vivobook S15/Pro 15 ale no nie orientuje się ostatnio w ogóle w temacie i nie wiem czy przy takim budżecie to dobry wybór. Nie jestem źle nastawiony do żadnej marki, przyjmę wszystko ;) Ankieta chyba pokryła wszystko co chciałem napisać, liczę na waszą pomoc :) Sent from my SM-G935F using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...