Skocz do zawartości
Szymon

wielki brat czuwa!! :)) microsoftowy lol :]

Rekomendowane odpowiedzi

WTF is that? :]

'3DMark MFC Application' from your computer wants to connect to crl.microsoft.com [207.46.242.247], port 80

'Warcraft III' from your computer wants to connect to crl.microsoft.com [207.46.242.247], port 80

co jest qrfa? :) tak jest z duza czescia aplikacji ktore mam an dysku :). Nikt mnie o nic nie pytal :) (oprocz firewall`a) To sie zdieej zaraz po uruchomieniu :) na dziendobry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

microshitowy trojanek sprawdza czy masz orginalne oprogramowanie..

jak zobaczysz przed drzwiami 2 agentów w czarnych okularach to na pewno nie bedziesz w matrixe to agenty microshitu has you! :D

ps: w razie ataku schowaj sie pod stol jak radza Amerykanie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest absolutnie nie zgodne z prawem ale mało kto ma wdomu oryginalne oprogramowanie... więc jeśli spróbujesz podać ich do sadu o naruszenie prywatności... oni odpowiedza kontratatakiem w postaci pozwu o piractwo...

PS. Najwięcej tego typu śmkieci ma podobno Windows Xp, a najmniej Windows 2k...

PS2. jak sie ztym uporac o to jest pytanie..?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale skoro oni maja mnie podać do sadu o pirackie oprogramowanie to ja ich podam za naruszanie prywatnosci... teraz pytanie które wykroczenie jest poważniejsze... pewnie to pierwsze!!!

spróbuj z nimi wygrać :D , na pewno przegrasz i wtedy będziesz musiał pokryc koszty odniesienia + adwokat ... z microshitem jeszcze nikt nie wygrał... poza tym na pewno przegrasz tez sprwae o piractwo... więc zapłacisdza podwójna cenę./..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nicky co do firewall`a polecam "TINY PRESONAL FIREWALL" ja mam wersje 2.0.15. Ona jest darmowa wiec koszty nie graja roli :]. A do tego ejst malutki i naprawde swietny. Co do zonealarm`a to on sam jest naladowany chbyba wieksza iloscia szpiegow niz win XP :]. Co do mojej windy to naturalnie to jest win xp. Kiedys robilem eksperyment z ojcem, reuter byl podlaczony do modemu telefonicznego, takiego zwyklego. A komp do niego sieciowka. No i kiedy komp chcial sie laczyc z netem. To reuter wybieral numer na modemiku laczyl sie itd....instalowalismy win xp z poziomu win 98. Pliki sie kopiuja wszystko spoko...nagle pi pi tutu pipi tutu :) modem wybiera numer :]. Ja takie oczy 8O .A tam 60% i spokojni sobie kopiuje pliczki...widac uznal ze bill mialby ochote wiedziec ze kolejny uzytkownik instaluje win xp n swoim kompie :). Ale to z tym laczeniem sie aplikacji mnie po prostu rozbroilo :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nicky co do firewall`a polecam "TINY PRESONAL FIREWALL"  ja mam wersje 2.0.15. Ona jest darmowa wiec koszty nie graja roli :]. A do tego ejst malutki i naprawde swietny. ...

teraz to sie kerio nazywa http://www.kerio.com i tez polecam z powodow wymienionych wyzej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spróbuj z nimi wygrać :D , na pewno przegrasz i wtedy będziesz musiał pokryc koszty odniesienia + adwokat ... z microshitem jeszcze nikt nie wygrał... poza tym na pewno przegrasz tez sprwae o piractwo... więc zapłacisdza podwójna cenę./..

Juz dawno M$ przegram rozprawe w sadzie o monopol na amerykanskim rynku dostal powarzna kare ale i tak polazyl na to laaske. Wiec teraz znowu za nim gonia adwokaci z 5 stanow usa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

microshit has you :)

no spooooko .. użyj "anty spay 3e" :) takie malutkie cuś fajne nawet troche dziur wywala ... ai może ad-aware i powinno być oki , a co do nielegalnego podglądania to wydaje mi się ze w licencji napisali dzieś to że moga se patszyć:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja polecam jakiegos pentium 100 i te okolice z 32 ramu i Debiana:)

Taki sprzet bez monitora to wydatek okolo 50zloty max albo i za darmo jak sie poszuka dobrze.

To daje gwarancje ze nie polaczy sie windows xp z baza. BTW to musze miec niezly sprzet na zbieranie logow z calego swiata. Moze NSA w tym macza palce?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja polecam jakiegos pentium 100 i te okolice z 32 ramu i Debiana:)

Taki sprzet bez monitora to wydatek okolo 50zloty max albo i za darmo jak sie poszuka dobrze. 

To daje gwarancje ze nie polaczy sie windows xp z baza. BTW to musze miec niezly sprzet na zbieranie logow z calego swiata. Moze NSA w tym macza palce?:)

Tak i masz gwarancję, że na takim sprzęcie nic nie zrobisz, ani normalnych okienek nie postawisz, stronki to nie daj jakieś animacje i już pooglądałeś.. Ani filmów ani nie pograsz.. więc po co takie bzdury wypisujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dokladnie to samo chcialem powiedziec :) ale pomysl jest trohce bez sensyu. Bo przeciez nie powstrzymasz winy przed wyslaniem czegos , gdzies. BO nie wiesz gdzie i kiedy :). Ty jako TY jestes niedostepny, bo masz firewall`a ale musialbys chbya caly ruch wstrzymac :]. WIndows moglby nadal kapowac ;P. Najlepsze wyjscie to po prostu programowy firewall, typu wlasnie tiny :] ktory nie ma prawdopodobnei zadnej tajnej umowy redmond :] i patrzec co sie wypuszcza, co sie wpuszcza. A co do xp antispy to instaluje zawsze po zainstalowaniu windy, ale chbya nie do konca spelnia swoje zadanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miałem windosowskiego firewalla ale ostatnio wykrylem ze mam trojana keyloggera ( a ostatnio pisałem bardzo ważne rzeczy nie - nadzieja ze to ktos z poza Polski i nic nie zrozumie :wink: , a dzisiaj ktos próbował podesłac mi Subseven) , instalowłem Tiny , kenio i jakoś mi nie podpasowały wreszcie jak juz wczesniej napisałem zainstalowłem Nortona internet security 2002 .Było dołączone na jakiejs płytce od starej płyty głównej. Wersje 2002 mozna chyba rozpowszechniach na zasadach GNU. Moze nie jest to najnowsza wersja ale z Kerio jest podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj Ty chyba czegos nie rozumiesz...

Jemu chodzilo o to, zeby ten komp sluzyl za fw.

No może faktycznie - ale IMO i tak to głupie rozwiązanie - albo zupełnie sie przsiąść na linuxa albo firewalla zapuścić na widę..

Mam tego SP4 - coś pisało w umowie, żę bez mojej wiedzy winda nie może łączyć się z Micro$oftem.. Trzeba będzie to zweryfikować..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi