Szymon Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 WTF is that? :] '3DMark MFC Application' from your computer wants to connect to crl.microsoft.com [207.46.242.247], port 80 'Warcraft III' from your computer wants to connect to crl.microsoft.com [207.46.242.247], port 80 co jest qrfa? :) tak jest z duza czescia aplikacji ktore mam an dysku :). Nikt mnie o nic nie pytal :) (oprocz firewall`a) To sie zdieej zaraz po uruchomieniu :) na dziendobry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 microshitowy trojanek sprawdza czy masz orginalne oprogramowanie.. jak zobaczysz przed drzwiami 2 agentów w czarnych okularach to na pewno nie bedziesz w matrixe to agenty microshitu has you! :D ps: w razie ataku schowaj sie pod stol jak radza Amerykanie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 takiego big brothera to mozna robic ale programami typu prosiak=] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlaos Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Ttrojanik :) takiego big brothera to mozna robic ale programami typu prosiak I nie tylko prosiakiem :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Ciekawe czy to jest takie zgodne z prawem... bo wydaje mi sie że nie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaveBlade Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 to jest absolutnie nie zgodne z prawem ale mało kto ma wdomu oryginalne oprogramowanie... więc jeśli spróbujesz podać ich do sadu o naruszenie prywatności... oni odpowiedza kontratatakiem w postaci pozwu o piractwo... PS. Najwięcej tego typu śmkieci ma podobno Windows Xp, a najmniej Windows 2k... PS2. jak sie ztym uporac o to jest pytanie..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 No ale skoro oni maja mnie podać do sadu o pirackie oprogramowanie to ja ich podam za naruszanie prywatnosci... teraz pytanie które wykroczenie jest poważniejsze... pewnie to pierwsze!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Nowałaśnie jakiego firewalla polecacie. De tej pory używałem zonealarma, ale ma ochte na zmiany, więc co jest skuteczne i zajmuje mało ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaveBlade Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 No ale skoro oni maja mnie podać do sadu o pirackie oprogramowanie to ja ich podam za naruszanie prywatnosci... teraz pytanie które wykroczenie jest poważniejsze... pewnie to pierwsze!!! spróbuj z nimi wygrać :D , na pewno przegrasz i wtedy będziesz musiał pokryc koszty odniesienia + adwokat ... z microshitem jeszcze nikt nie wygrał... poza tym na pewno przegrasz tez sprwae o piractwo... więc zapłacisdza podwójna cenę./.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlaos Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Nowałaśnie jakiego firewalla polecacie. De tej pory używałem zonealarma, ale ma ochte na zmiany, więc co jest skuteczne i zajmuje mało ramu Z pakietu nortona jest dobry firewall :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Ale norton jest drogi ! Sofcik sie znowu polaczy i kolko sie zamknie :D Wez odpal wbudowany firewall z windy :lol: :DAle norton jest drogi ! Sofcik sie znowu polaczy i kolko sie zamknie :D Wez odpal wbudowany firewall z windy :lol: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Ale norton jest drogi ! Sofcik sie znowu polaczy i kolko sie zamknie :D Wez odpal wbudowany firewall z windy :lol: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 norton moze i drogi ale dają starsze wersje w wersji OEM do płyt głownych sam co dopiero wyszperałem i zainstalowałem a windosowskiego fire walla tez mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Ja kompa w domy uwywam wiec cena nie gra roli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Nicky co do firewall`a polecam "TINY PRESONAL FIREWALL" ja mam wersje 2.0.15. Ona jest darmowa wiec koszty nie graja roli :]. A do tego ejst malutki i naprawde swietny. Co do zonealarm`a to on sam jest naladowany chbyba wieksza iloscia szpiegow niz win XP :]. Co do mojej windy to naturalnie to jest win xp. Kiedys robilem eksperyment z ojcem, reuter byl podlaczony do modemu telefonicznego, takiego zwyklego. A komp do niego sieciowka. No i kiedy komp chcial sie laczyc z netem. To reuter wybieral numer na modemiku laczyl sie itd....instalowalismy win xp z poziomu win 98. Pliki sie kopiuja wszystko spoko...nagle pi pi tutu pipi tutu :) modem wybiera numer :]. Ja takie oczy 8O .A tam 60% i spokojni sobie kopiuje pliczki...widac uznal ze bill mialby ochote wiedziec ze kolejny uzytkownik instaluje win xp n swoim kompie :). Ale to z tym laczeniem sie aplikacji mnie po prostu rozbroilo :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Nicky co do firewall`a polecam "TINY PRESONAL FIREWALL" ja mam wersje 2.0.15. Ona jest darmowa wiec koszty nie graja roli :]. A do tego ejst malutki i naprawde swietny. ...teraz to sie kerio nazywa http://www.kerio.com i tez polecam z powodow wymienionych wyzej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 spróbuj z nimi wygrać :D , na pewno przegrasz i wtedy będziesz musiał pokryc koszty odniesienia + adwokat ... z microshitem jeszcze nikt nie wygrał... poza tym na pewno przegrasz tez sprwae o piractwo... więc zapłacisdza podwójna cenę./..Juz dawno M$ przegram rozprawe w sadzie o monopol na amerykanskim rynku dostal powarzna kare ale i tak polazyl na to laaske. Wiec teraz znowu za nim gonia adwokaci z 5 stanow usa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Ttrojanik :) takiego big brothera to mozna robic ale programami typu prosiak I nie tylko prosiakiem :twisted: dlatego napisalem programami tego typu:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 no tylko ze w tym wypadku to M$ windows XP trojan :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
looki Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 microshit has you :) no spooooko .. użyj "anty spay 3e" :) takie malutkie cuś fajne nawet troche dziur wywala ... ai może ad-aware i powinno być oki , a co do nielegalnego podglądania to wydaje mi się ze w licencji napisali dzieś to że moga se patszyć:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 ja polecam jakiegos pentium 100 i te okolice z 32 ramu i Debiana:) Taki sprzet bez monitora to wydatek okolo 50zloty max albo i za darmo jak sie poszuka dobrze. To daje gwarancje ze nie polaczy sie windows xp z baza. BTW to musze miec niezly sprzet na zbieranie logow z calego swiata. Moze NSA w tym macza palce?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Nowy SP4 dla win 2k podobno pozwala wyłączyć to łączenie się z microshitem... Już się u mnie instaluje - jak sprawdzę to dam znać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 ja polecam jakiegos pentium 100 i te okolice z 32 ramu i Debiana:) Taki sprzet bez monitora to wydatek okolo 50zloty max albo i za darmo jak sie poszuka dobrze. To daje gwarancje ze nie polaczy sie windows xp z baza. BTW to musze miec niezly sprzet na zbieranie logow z calego swiata. Moze NSA w tym macza palce?:) Tak i masz gwarancję, że na takim sprzęcie nic nie zrobisz, ani normalnych okienek nie postawisz, stronki to nie daj jakieś animacje i już pooglądałeś.. Ani filmów ani nie pograsz.. więc po co takie bzdury wypisujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 oj Ty chyba czegos nie rozumiesz... Jemu chodzilo o to, zeby ten komp sluzyl za fw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 no dokladnie to samo chcialem powiedziec :) ale pomysl jest trohce bez sensyu. Bo przeciez nie powstrzymasz winy przed wyslaniem czegos , gdzies. BO nie wiesz gdzie i kiedy :). Ty jako TY jestes niedostepny, bo masz firewall`a ale musialbys chbya caly ruch wstrzymac :]. WIndows moglby nadal kapowac ;P. Najlepsze wyjscie to po prostu programowy firewall, typu wlasnie tiny :] ktory nie ma prawdopodobnei zadnej tajnej umowy redmond :] i patrzec co sie wypuszcza, co sie wpuszcza. A co do xp antispy to instaluje zawsze po zainstalowaniu windy, ale chbya nie do konca spelnia swoje zadanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 ja miałem windosowskiego firewalla ale ostatnio wykrylem ze mam trojana keyloggera ( a ostatnio pisałem bardzo ważne rzeczy nie - nadzieja ze to ktos z poza Polski i nic nie zrozumie :wink: , a dzisiaj ktos próbował podesłac mi Subseven) , instalowłem Tiny , kenio i jakoś mi nie podpasowały wreszcie jak juz wczesniej napisałem zainstalowłem Nortona internet security 2002 .Było dołączone na jakiejs płytce od starej płyty głównej. Wersje 2002 mozna chyba rozpowszechniach na zasadach GNU. Moze nie jest to najnowsza wersja ale z Kerio jest podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 oj Ty chyba czegos nie rozumiesz... Jemu chodzilo o to, zeby ten komp sluzyl za fw. No może faktycznie - ale IMO i tak to głupie rozwiązanie - albo zupełnie sie przsiąść na linuxa albo firewalla zapuścić na widę.. Mam tego SP4 - coś pisało w umowie, żę bez mojej wiedzy winda nie może łączyć się z Micro$oftem.. Trzeba będzie to zweryfikować.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...