Jump to content
abberline

Różne temperatury VRM na osobnych kontach użytkowników >AKTUALIZACJA<

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Na swoim nowym, mającym miesiąc komputerze odkryłem zagadkę. Do rzeczy. Na moim koncie administratora w programie HWiNFO64 temperatura VRM po starcie komuputera wynosi jakieś 38-40 stopni i w ciągu 5-10 minut dobija do 46 stopni. Mowa o sytuacji kiedy komputer jest w spoczynku. Temperatura już nie spada a wzrasta dalej jedynie pod mocniejszym obciążeniem. Później nie potrafi się wychłodzić poniżej 48 stopni. Zupełnie inna sytuacja ma miejsce jeżeli uruchomię komputer i zaloguję się na konto drugiej osoby, która ma zwykłe uprawnienia. Temperatura VRM w spoczynku wynosi 35-36 stopni i nie wzrasta. Pod lekkim obciążeniem typu internet itd. wzrasta na chwilę do czterdziestu paru stopni ale od razu jak tylko przechodzi w spoczynek wychładza się do tych 35-36 stopni. Programy w autostarcie te same na obu kontach i jest ich kilka. Nie wiem kompletnie o co chodzi. Proszę Was o wsparcie bo nie chcę żeby bez sensu grzała mi się sekcja zasilania na płycie głównej.

Mój zestaw to:

- ASRock X370 Killer SLI

- AMD Ryzen 5 1600

- Palit GeForce GTX 1060 Super JetStream 6GB 

EDIT:

Wrzucam screeny z HWiNFO64. Pewnie już widzicie w czym rzecz ale nie wiem czemu tak jest i jak to zmienić żeby para nie szła w gwizdek bez sensu.

1. Screeny z zwykłego konta użytkownika.

1zwkonto.thumb.png.228bfa5cb4af21e4be03c0b3f39aba48.png2zwkonto.thumb.png.36f818c048e4e8cfa1004369f705c45d.png

2. Screeny z konta administratora.

1adkonto.thumb.png.bdf4b6827bea4d3d99964d2654cb9ff4.png2adkonto.thumb.png.902012fd4d6d260275634c85f4b1b4dd.png

Edited by abberline
aktualizacja danych