Cinek19983 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Witam, od kilku tygodni mój komputer zawiesza się codziennie przy przeglądaniu internetu czy grania. Myślałem że to problem z systemem więc zrobiłem format lecz nie pomogło. Następnie sprawdziłem pamięć ram Memtestem oraz dysk lecz nic nie wykazało. Sprawdzałem miernikiem napięcie zasilacza lecz też wykazało że wszystko jest w porządku. Podmieniłem kartę graficzną i myślałem że problem rozwiązany lecz jednak się zawiesił. Odtworzyłem też plik zrzutu pamięci który powstaje przy awarii lecz nie potrafię go rozszyfrować. Z dziennika zdarzeń odczytałem również że źródło problemu Kernel-power zdarzenie 41 zadanie 63. Proszę o jakieś porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 Konfiguracja komputera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 (edytowane) Błąd DPC_WATCHDOG_VIOLATION najczęściej powodują sterowniki i od ich aktualizacji bym zaczął. Czasami zdarzają się problemy z urządzeniami na usb. Pomocny może być automat jak driver booster, ale trzeba uważać przy jego instalacji żeby "syfu" nie zainstalował. edit Zdaje się błąd dotyczy sterowników grafiki. Jeśli masz najnowsze sprawdź na starszej wersji. Edytowane 31 Stycznia 2018 przez Leon166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek19983 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 (edytowane) 2 godziny temu, Leon166 napisał: Błąd DPC_WATCHDOG_VIOLATION najczęściej powodują sterowniki i od ich aktualizacji bym zaczął. Czasami zdarzają się problemy z urządzeniami na usb. Pomocny może być automat jak driver booster, ale trzeba uważać przy jego instalacji żeby "syfu" nie zainstalował. edit Zdaje się błąd dotyczy sterowników grafiki. Jeśli masz najnowsze sprawdź na starszej wersji. Driver booster'a już używałem zaraz po formacie i wszystko sterowniki są zainstalowane. Spróbuje pobrać starsze sterowniki do grafiki tak jak mówisz. Zapomniałem jeszcze dodać że jeszcze z początku komputer nie chciał włączać się za pierwszym razem, musiałem go resetować i dopiero za drugim razem odpalał lecz teraz problem ustąpił, ale nie wiem czy to może mieć jakieś znaczenie Edytowane 31 Stycznia 2018 przez Cinek19983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek19983 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Nic nie dały starsze sterowniki do karty graficznej. Odpaliłem program BlueScreenView i otrzymałem takie coś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Czyli błędów sporo i każdy z innej "parafii". Ciężko coś wywnioskować. Teraz przydałaby się konfiguracja kompa. Aktualizujesz regularnie Windows'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek19983 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 (edytowane) 11 minut temu, Leon166 napisał: Czyli błędów sporo i każdy z innej "parafii". Ciężko coś wywnioskować. Teraz przydałaby się konfiguracja kompa. Aktualizujesz regularnie Windows'a? Prócz opcjonalnych aktualizacji to tak. Konfiguracja AMD FX-4100 Płyta głowna Gigabyte GA-970A-D3 Ram DDR3 8GB Kingston HyperX Zasilacz 600W Corsair Karta graficzna Gigabyte GTX 960 2GB Edytowane 1 Lutego 2018 przez Cinek19983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...