kape Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 Witam, Mam problem z lagiem/scinaniem myszy SteelSeries Rival 300 na WINDOWS 10. Na początku myslałem, że moja 2 letnia myszka po prostu sie zepsuła i czas wymienić ją na nową. Zakupiłem więc ten sam model SteelSeries Rival 300 - problem nie zniknął. Wszystko delikatnie widac na tym nagraniu : https://plays.tv/video/5a6e1b04aad5c32aa1/scina?from=user W 11 sekundzie w trakcie "full auto" mysz ciągnięta jest w lewą strone, lecz lapie dopiero po chwili. Moj troubleshooting: - Deinstalacja / instalacja sterowników - Wyłączenie opcji "zezwalaj komputerowi na wyłączenie urządzenia w celu oszczedzania energii" - Aktualizacja BIOS-u - Przełączenie USB z 3.0 na 2.0 Zauważyłem też że większe problemy zaczeły się po instalacji firmware pod płyte MSI - Lecz dodam, ze na boku używam laptopa ASUS ROG G751JY i dzieje się dokładnie to samo co na stacjonarce. Juz powoli trace nadzieje, ze uda mi sie to naprawic i mysle nad formatem (chociaz wolalbym tego uniknąć). Myślicie, ze lepiej zakupic nowa myszke, z innej firmy aby przetestowac czy bedzie dzialo sie dokladnie to samo co z Rivalem? Z gory dziekuje za odp. MOJA MASZYNA: Procesor:Intel Core i7-7700K, 4.2GHz (4.6GHz OC), 8MB, BOX Karta graficzna:GeForce GTX 1080 GameRock 8GB RAM:Corsair Vengeance LPX DDR4, 16GB Płyta głowna:MSI Z270 GAMING PRO CARBON Ssd:SSD GoodRam Iridium Pro 240GB Hdd:Toshiba HDD 2TB SATA III Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2018 Jak masz możliwość sprawdzenia z inną myszką to oczywiście jest sens. Jeżeli problem występuje również na innym sprzęcie to raczej sama instalacja systemu niewiele pomoże. Robiłeś reset Biosu po wgraniu nowego i sprawdzenie czy działa na def normalnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kape Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2018 Niestety reset BIOSu nie pomógł a problem wciaz wystepuje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...