VaRtAn Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Problem z natury lamerski i takie tez mam pytanie. O co biega w oznaczeniach obudow (nie wszystkich), gdzie przy modelu jest jeszcze "P4", przykladowo Miditower 300W P4... Czy to ma jakies znaczenie jezeli chce w takowa obudowe wlozyc plyte pod AMD? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_reksio Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 P4 oznacze że zasilacz w obudowie ma wyjście zasilania, ktore podpina sie do płyt pod P4. Nie ma to znaczenia jeżeli chcesz w taką obudowę włożyć płytę pod AMD, będzie pasowała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlaos Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Gorzej jak zasilacz do amd podepniesz pod p4 wtedy moze nie ruszyć :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 a niektórym działa i bez dodatkowej wtyczki. już chyba wszystkie zasilacze posiadają takie wtyczki, chociaż ja osobiście bym ją uciął lub przeznaczyłjako osobne miejsce do podpinania wentyli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 a niektórym działa i bez dodatkowej wtyczki. już chyba wszystkie zasilacze posiadają takie wtyczki, chociaż ja osobiście bym ją uciął lub przeznaczyłjako osobne miejsce do podpinania wentyli. dlaczego yś ją ucioł może sie przypdakiem zdarzy że wjedziesz w posiadanie płytki i procka P4 i co wtedy po nowy zasilacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 strasznie wadzi w budzie - zwazywszy w takich zasilkach jak np fortron gdzie kable sa dluuuugie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 ja za czasow mojej drv5 i deer'a 400W ciachnolem ten kabelek od P4,bo se mysle po jaka cholere ma mi on zawadzac :wink: .Pozniej kupilem FRN2-L i musialem dziada sobie dolutowac :wink: ale jakos dalem rade :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 takie pytanko moze lamerskie - a na tym solteku tez trzeba zapodac dodatkowe zasilanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 takie pytanko moze lamerskie - a na tym solteku tez trzeba zapodac dodatkowe zasilanie? tak,wlasnie przez taka wtyke jak do P4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 no popatrzcie - caly czas sie czlowiek "Óczy" :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VaRtAn Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 W takim razie powiedzcie mi jeszcze czy zasilacz X-Power i Radek 9100 to wmiare stabilne polaczenie? (przy athlonie 2k+) Bo czytalem ze sa problemy z radkami przy Codeonach, ale czy to sie tyczy tylko tych zasilaczow? Co jeszcze powiecie o Tracerach zeby bylo juz wszystko jasne? zakaldajac ze sa 300W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 ja np powiem zebys rzucil okiem na toici o zasilaczach :) a co do twojego pytania - to zalezy jaka masz reszte sprzetu i czy podkrecona - u mnie shitowa zasilka 250W wywala sie przy nie podkreconym procu idacym na wysokim wysliku wiec 300W kichowatego producenta tez tak moze miec jak masz jakis bardziej wyzurowany komp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VaRtAn Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Przede wszystkim nie bede narazie podkrecal nic, bo to przy takim zasilaczy nie wchodzi raczej w gre. Wylozy sie na 90%. Ale wracajac do "reszty" to ma byc to ecs k7s5a, athlon 2+, radek 9100 64mb sapphire, cd-rw samsung, cd 50x no-name, caviar 6.4, sieciowka geniusa i jedynie 128 sdram. Obudowa z zasilaczem X-Power dl4371 300W! Wiec? Jak sadzicie czy to bedzie stabilnie dzialac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 IMHO powinno w koncu te zasilki sa tworzone do sprzetu na default ale nie koniecznie do krecenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 roznie to bywa. codegeny czy megabajty to loteria. niektore stabilnie pracuja inne resety+kolorowe pasy na radeonach produkuja. u mnie chodzi niezle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk7 Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 ja np. mam plytke Epox 4BEAR na 845E do ktorej nie podlacza sie dodatkowego zasilania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...