tydraniu Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) 1) Laptop dla faceta 30lat, super jeśli gdzieś byłyby raty 0% albo z bardzo niskimi odsetkami 2) bez windowsa, z tego co czytałem to można aktywować 10 kluczem z 7 który to posiadam. jeśli się mylę to wyprowadźcie mnie proszę z błędu 3) matryca 17,3”, waga totalnie nieistotna 4) SSD 240 GB, myślę że to powinno mi wystarczeć; chyba że jest możliwość posiadania SSD i HDD razem, nie wiem, dawno nie śledziłem rynku laptopów. mógłbym wtedy wywalić swój zewnętrzny 3,5" 5 a) Kwota 3000 z delikatnymi (do 10%) wahaniami, bez jakichkolwiek dodatków (chyba że będą w gratisie), nie chcę powystawowych, widziałem co ludzie potrafią z nimi robić 5 b) będzie to podstawowy komp, moja stacjonarka już umiera, prawdopodobnie będzie działał 4-8h codziennie 5 c) zakup jak najszybciej 6) Długość pracy na baterii nieistotna, jakoś wykonania średnio istotna, najważniejsza wydajność 7) rozdzielczość 1920; typ i powłoka matrycy - nie mam pojęcia szczerze powiedziawszy, preferuję wygodniejszą w codziennym użytkowaniu w zamkniętym pomieszczeniu. nie będę korzystał z dodatkowego monitora 8) używany wyłącznie w domu, będzie sobie leżał spokojnie na biurku, sporadycznie na łóżku 9) Gry - określ jakie według podanych wymagań (pomiń jeśli w nic nie grasz) - podaj inne tytuły przykładowe albo określ ich wymagania. Podaj detale na jakich chcesz grać ■ duże wymagania: Crysis 3, GTA IV (średnie), Battlefield 4, chciałbym żeby poszedł wieśmin 3 na średnich detalach 11) Wymagania specjalne - jak najbardziej wydajny, żadnych innych wymagań nie mam. nooo, wolę nvidię od radeonów i intela od amd aczkolwiek pewnie są to głupie uprzedzenia 12) Osobiste preferencje: do tej pory działałem na Asusie K70IO, bardzo go sobie chwaliłem, potem przesiadłem się na PC, ale myślę wrócić od nowa do lapka. może to być ciężka krowa, jest mi potrzebna mobilość ale w bardzo niskim zakresie - typu przeniesienie sprzętu z jednego do drugiego pokoju albo do znajomego, nic więcej. 13) Aktualnie rozpatrywane modele - brak. Edytowane 7 Lutego 2018 przez tydraniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tydraniu Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 czyli jeśli chcę mieć coś w miarę wydajnego, to zostaje mi jedynie PC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tydraniu Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) no dobra, a gdyby zejść trochę z wymaganiami? są cokolwiek warte takie karty graficzne: GTX950 i GTX960M? http://allegro.pl/laptop-lenovo-y700-17-i5-4x3-2-ips-8gb-1tb-gtx960m-i6916774054.html lub http://allegro.pl/wart-3749zl-lenovo-700-17-3-i7-6700-8gb-1tb-gtx950-i7166117285.html znalazłem jednego z GTX1050 http://allegro.pl/hp-17-i5-7300hq-8gb-128ssd-1tb-gtx1050-4gb-ips-w10-i7153141828.html budżetowo już trochę za dużo, ale jeszcze do przełknięcia Edytowane 7 Lutego 2018 przez tydraniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tydraniu Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) w sumie z tego co widzę, to ten 3 link jest identyczny do tego, co Ty podesłałeś w swoim pierwszym poście (specyfikacja) Edytowane 7 Lutego 2018 przez tydraniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tydraniu Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 Możesz jeszcze podpowiedzieć, w jaki sposób można taki voucher zdobyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 GTX950M i 960M to sporo słabsze karty niż GTX1050M , obie oparte o ten sam rdzeń - różnią sie taktowaniem GPU i rodzajem pamięci - GTX950M z reguły ma pamięć GDDR3 a w GTX960M jest GDDR5 , choć czasami też w GTX950M można trafić na GDDR5 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tydraniu Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 eshhh, tylko że lapki z GTX950M i GTX960M dostanie za 3k, a z pitolonym GTX1050M trzeba wywalić 1k więcej. bardzo dziękuję za rozpisanie różnic pomiędzy tymi grafikami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 Można świeżą instalację Win10 aktywować kluczem Win7, ale tylko na tym samym komputerze do którego był przypisany klucz Win7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tydraniu Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 jednak mam pecha. zdobyłem voucher, a dzień wcześniej Euro wycofało Omena z oferty :< a tam są takie piękne raty 0% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tydraniu Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 (edytowane) jest sens dopłacać 3 stówy i mieć tego omena 17" z 2x większą ilością pamięci? https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/hp-omen-17-an010nw-17-3-intel-core-i5-7300hq-16gb-ram-1tb-dysk-gtx1050-grafika-win10.bhtml btw chyba zamówiłem ostatniego :P bo pisze że już niedostępny Edytowane 18 Lutego 2018 przez tydraniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tydraniu Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 (edytowane) 4399, nie było żadnej informacji o outlecie. zamówiłem do sklepu, płatność w sklepie, jeśli się nie zdecyduję to odsyłają jeśli to outlet, to mają obowiązek poinformować mnie w sklepie? no i jeśli outlet, to czy voucher nie przysługuje? Edytowane 18 Lutego 2018 przez tydraniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tydraniu Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 chyba najlepszy stosunek ceny do pojemności i wydajności, aczkolwiek proszę o wyprowadzenie mnie z błędu jeżeli się mylę: https://www.morele.net/dysk-ssd-adata-xpg-sx6000-128gb-pcie-x4-nvme-asx6000np-128gt-c-979370/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tydraniu Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 i jeszcze jedno, przy korzystaniu z vouchera hp musi być faktura czy wystarczy paragon? korzystał ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...