Shunner Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2018 (edytowane) Witam chcę się dowiedzieć czy wydajność internetu wifi ma się dobrze w porównaniu do złącza ethernet mowa o komputerze PC. Jako ze nie posiadam mieszkania a chcę wynajmować pokoik gdzie nie ma możliwości podłączenia kablem chciałbym się dowiedzieć czy internet wifi da rade i jaka karta sieciowa, inny podzespół jest potrzebny do osiągnięcia maksymalnej wydajności, pozdrawiam. Edytowane 10 Lutego 2018 przez Shunner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazzyIwan Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2018 Witaj. Od roku zrobiłem przesiadkę na wifi, miałem różne karty wifi m.in. tl722, tl725, Archer t1u, t2uh i teraz t4uh. Wraz z ceną idzie jakość. USB TP-LINK Archer T4UH 1200Mbs trzyma ping, nie zrywa, użycie sieci prawie 90% przy prędkość 433Mbit/s na sieci 5ghz. Dla porównania, T1u tania ale przegrzewa się i rozłączała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2018 po wifi w ac spokojnie ogarniesz setki megabitów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2018 Transfer Wifi, zależy bardzo mocno od przeszkód (ilości i rodzaju), położenia routera wifi względem karty wifi (nie stawiaj routera na szafach, nie zasłaniaj). Rozważ powerline. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...