Tr3BBr0N Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 Witam, mam taki problem, ze w gram mam poszarpane i nie ostre krawedzie. W grach typu GTA V/h1z1 bardzo to przeszkadza. Probowalem wlaczac fxaa/msaa, zaktualizowac sterowniki do karty graficznej. Nic nie pomoglo. Jezeli wiecie cos na ten temat dajcie znac. Z gory dziekuje Moj sprzet: i7 4790 gtx 960 2gb 16gb ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczeń Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 Zrób screena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcacz Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 (edytowane) Jaką masz rozdzielczość ekranu? Obecnie wszystko poniżej 2560x1440 to poszarpane krawędzie, i akurat wymieniłeś gry które wiem że mają z tym problem. Jedyne co pomaga w GTA V to upscaling do rozdzielczości 3840x2160, w H1Z1 niestety upscaling wygląda nadal słabo i obraz dziwnie się rozmywa więc tej grze nic nie pomoże. Ot przypadłość dzisiejszych gier - za dużo detali - za mała rozdzielczość naszych ekranów. Zostaje jeszcze pokombinować z wymuszeniem wygładzania bezpośrednio w panelu sterowników dla konkretnej gry - muszę przetestować tą opcję w sumie :P Edytowane 13 Lutego 2018 przez umcacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 Możesz wymusić AA w sterownikach. GTX 960 z 2GB na duzo jednak Ci nie pozwoli. Te szarpania to aliasing właśnie. Normalna rzecz i radę się przyzwyczaić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...