Gość Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) to że kupiłes teraz grafike to nie jest tak źle - zawsze będzie na przyszłość a jak tam ram? [moze nie chodzi na 1600 jak dołozyłeś] bo gre masz zainstalowana na ssdeku? Edytowane 21 Lutego 2018 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frexor Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 Tak, gra jest na SSD. RAM na 100% chodzi na 1600MHz, właśnie sprawdziłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) ale w dual czy single chanel zobacz programem cpu-z no i jaki system masz? stery od grafiki najnowsze? Edytowane 21 Lutego 2018 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frexor Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Dual channel. Możliwe, że dropy były spowodowane małą ilością VRAM. Zazwyczaj zużycie mam na poziomie 950-1050MB, ale czasami skacze nawet do 2000 i przy tym praktycznie nie ma przycięcia. Na Radeonie strasznie przycinało gdy sporo machałem kamerą. Sterowniki najnowsze. Windows 10 Home 64-bit (oryginalny, jeśli ma to jakieś znaczenie) Edytowane 21 Lutego 2018 przez Frexor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 czyli problem vramu rozwiązany ;) teraz pora na resztę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tooly Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 Brakuje mi informacji z zakładki System -> Advanced w menu gry. Tam są opcje mające wpływ na to, co się dzieje na ekranie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frexor Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 @Tooly Tak jak pisałem, wszystko na minimum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tooly Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 Nic tu w sumie nie widzę złego. 2 rzeczy jeszcze przychodzą mi do głowy: - grasz w trybie Windowed (Fullscreen) - czy przejście na Fullscreen coś zmienia? (na oficjalnych forach było sporo o spadkach fps w tym pierwszym trybie). - Windows 10 miał taki "ficzer", który potrafił mulić grę - włączoną funkcję DVR z gry w ustawieniach aplikacji Xbox. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frexor Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 Gram na windowed fullscreen, ale w moim przypadku to praktycznie nic nie zmienia. Nie zauważyłem różnicy między zwykłym fullscreenem. DVR oczywiście wyłączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...