BRANDI Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Kupiłem dzisiaj wysyłkowo pamięci jak w tytule. Są to pamięci niby przeznaczone do dualu ale co mnie martwi to to,że na poniższym linku: http://www.twinmos.com/dram/images/photo_d..._pc3200_psc.jpg oznaczenia(numery) bite na kościach są takie same,a ja dostałem z numerami różniącymi sie jedna cyfrą(0225D i O226D). -nie mylić z numerami serii na naklejce :wink: ) Mało tego!Pamięci były otwierane w celu naklejenia plomby przez PRONOX. Czy coś tu nie było kombinowane?Dlaczego na kościach mam inne numery niż na podanym linku,gdzie nr na obu są takie same? Ma ktoś może takie dwupaki? Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 a jakie masz kosci?? powienies miec koncówke-ostatnia cyfra 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Weź pod uwage że kosci są dobierane tak by miały takie same parametry - dlatego możesz mieć rózne numery serii na układach. Ja mam 2x512 TwinMOSa różniące się o o 2 numerem seryjnym (jeden ma końcówke 223 a drugi 225) a mimo to nie chcą działać mi w dualu na 200 :( - czekam aż sprowadzą mi taki pakiet duala tylko 2x512mb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Numery bite na kościach to: 0325D i 0326D (poniżej na obu jest taki sam numer czyli: TMD7608F8E50B) . Nie wiem dlaczego na linku,który podałem wcześniej numery na obu kościach sa takie same,czyli: 0317D ? Skoro jest to dual to chyba oznaczenia na kościch powinny być takie same,czyli tak jak na zdjęciu?Mam rację? Ps.Moje oznaczena na kościach różnią się jedną liczbą i te na białej naklejce z nr serii również różnią się jedną liuczbą: xxxx460037 i xxxx460038 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 te zestawy dualDDR od TwinMOS'a to tylko sciema.Pamieci sa pakowane jak leci,tam nie ma absolutnie jaiejkolwiek selekcji,co innego GeIL'e Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 te zestawy dualDDR od TwinMOS'a to tylko sciema.Pamieci sa pakowane jak leci,tam nie ma absolutnie jaiejkolwiek selekcji,co innego GeIL'e Potwierdzam. Pakowane są tylko po dwie w pudełko, ale nie są specjalnie selekcjowane... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 te zestawy dualDDR od TwinMOS'a to tylko sciema.Pamieci sa pakowane jak leci,tam nie ma absolutnie jaiejkolwiek selekcji,co innego GeIL'e ...czyli nie są one jakoś sprawdzane pod kątem współpracy w dualu? Jest to tylko taki"pic na wodę"? -czy dobrze rozumiem? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 te zestawy dualDDR od TwinMOS'a to tylko sciema.Pamieci sa pakowane jak leci,tam nie ma absolutnie jaiejkolwiek selekcji,co innego GeIL'e ...czyli nie są one jakoś sprawdzane pod kątem współpracy w dualu? Jest to tylko taki"pic na wodę"? -czy dobrze rozumiem? :P dokladnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 te zestawy dualDDR od TwinMOS'a to tylko sciema.Pamieci sa pakowane jak leci,tam nie ma absolutnie jaiejkolwiek selekcji,co innego GeIL'e ...czyli nie są one jakoś sprawdzane pod kątem współpracy w dualu? Jest to tylko taki"pic na wodę"? -czy dobrze rozumiem? :P dokladnie To chyba niepotrzebnie szukałem ich po całej Polsce i pokrywałem koszty Servisco skoro obok mogłem takie same kupić tylko,że jako "single"? :cry: [gluteus maximus] jasiu ze mnie :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViRuSiK Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 no to ty wyloze taka PIEKNA DLUGA LASKE W TE TWINSHITY - a mialem je kupic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar68 Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 te zestawy dualDDR od TwinMOS'a to tylko sciema.Pamieci sa pakowane jak leci,tam nie ma absolutnie jaiejkolwiek selekcji,co innego GeIL'e ...czyli nie są one jakoś sprawdzane pod kątem współpracy w dualu? Jest to tylko taki"pic na wodę"? -czy dobrze rozumiem? :P dokladnie To chyba niepotrzebnie szukałem ich po całej Polsce i pokrywałem koszty Servisco skoro obok mogłem takie same kupić tylko,że jako "single"? :cry: <font color="#FF0000">[ciach!]</font> jasiu ze mnie :x Napisz ile poszly w dualu max i 200FSB i max przy CL2.0-2-2-5 oraz jaka byla roznica w cenie miedzy nimi a 2x singlami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 no to ty wyloze taka PIEKNA DLUGA LASKE W TE TWINSHITY - a mialem je kupic chyba troche przeginasz........przeciez to sa dalej te same "swietne" TwinMOSy PC3200 ktorymi tak sie calutie forum zachwycalo.A to ze sa pakowane po dwie sztuki czy sa sprzedawane pojedynczo nic nie zmienia.Jak kozdej firmie zdarzaja sie te lepsze i te gorsze kostki.Nie wiem dlaczego odrazu taka niechec :? Przeciez i tak nie ma nic lepszego za ta kase Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 no to ty wyloze taka PIEKNA DLUGA LASKE W TE TWINSHITY - a mialem je kupic dziura w płocie nie lepsza??? :wink: :wink: ps.czy pakowane jako dual czy nie i tak za te kase są rewelacyjne (przynajmniej te 3200 na m-tec) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 te zestawy dualDDR od TwinMOS'a to tylko sciema.Pamieci sa pakowane jak leci,tam nie ma absolutnie jaiejkolwiek selekcji,co innego GeIL'e Potwierdzam. Pakowane są tylko po dwie w pudełko, ale nie są specjalnie selekcjowane... no nie wiem, ja kupiłem te ramki i numery na wszystkich 16 kostkach są IDENTYCZNE! Ja kupowałem w siriusie, i też miałem otwarte pudełko w celu naklejenia plomby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 te zestawy dualDDR od TwinMOS'a to tylko sciema.Pamieci sa pakowane jak leci,tam nie ma absolutnie jaiejkolwiek selekcji,co innego GeIL'e Potwierdzam. Pakowane są tylko po dwie w pudełko, ale nie są specjalnie selekcjowane... no nie wiem, ja kupiłem te ramki i numery na wszystkich 16 kostkach są IDENTYCZNE! Ja kupowałem w siriusie, i też miałem otwarte pudełko w celu naklejenia plomby To żeś mi teraz dał dużo do myślenia :wink: .Też mi się wydaje,że powinny być takie same oznaczenia na 16 kościach... Pamięci jeszcze nie kręciłem.Zapłaciłem za nie 395zł + 23zł SERVISCO. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 te zestawy dualDDR od TwinMOS'a to tylko sciema.Pamieci sa pakowane jak leci,tam nie ma absolutnie jaiejkolwiek selekcji,co innego GeIL'e Potwierdzam. Pakowane są tylko po dwie w pudełko, ale nie są specjalnie selekcjowane... no nie wiem, ja kupiłem te ramki i numery na wszystkich 16 kostkach są IDENTYCZNE! Ja kupowałem w siriusie, i też miałem otwarte pudełko w celu naklejenia plomby To żeś mi teraz dał dużo do myślenia :wink: .Też mi się wydaje,że powinny być takie same oznaczenia na 16 kościach... Pamięci jeszcze nie kręciłem.Zapłaciłem za nie 395zł + 23zł SERVISCO. no dokładnie na każdej małej czarnej kosteczce jest ten sam numer, wszystko jest to samo, identyczne jak 2 krople wody Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 te zestawy dualDDR od TwinMOS'a to tylko sciema.Pamieci sa pakowane jak leci,tam nie ma absolutnie jaiejkolwiek selekcji,co innego GeIL'e Potwierdzam. Pakowane są tylko po dwie w pudełko, ale nie są specjalnie selekcjowane... no nie wiem, ja kupiłem te ramki i numery na wszystkich 16 kostkach są IDENTYCZNE! Ja kupowałem w siriusie, i też miałem otwarte pudełko w celu naklejenia plomby To żeś mi teraz dał dużo do myślenia :wink: .Też mi się wydaje,że powinny być takie same oznaczenia na 16 kościach... Pamięci jeszcze nie kręciłem.Zapłaciłem za nie 395zł + 23zł SERVISCO. no dokładnie na każdej małej czarnej kosteczce jest ten sam numer, wszystko jest to samo, identyczne jak 2 krople wody ...a jak Ci się one @ ? Widzę,że w podpisie masz inne ramy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalvid Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Cze! mam 2x256 TwinMOS na kościach TwinMOS, były kupione jako zestaw Dual Channel-KIT i pracują w dualu bez problemów, numer na kościach to 0324D, po 1 widocznej na każdej płytce, reszta jest zaklejona. Zrobiłem fotki pamięci ale nie mam gdzie i nie wiem jak wrzucić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Cze! mam 2x256 TwinMOS na kościach TwinMOS, były kupione jako zestaw Dual Channel-KIT i pracują w dualu bez problemów, numer na kościach to 0324D, po 1 widocznej na każdej płytce, reszta jest zaklejona. Zrobiłem fotki pamięci ale nie mam gdzie i nie wiem jak wrzucić. przeslij mi na mail'a to ja wrzuce na forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 No i postanowiłem zasięgnąć informacji u źródła,czyli bezpośrednio w PRONOXie. Nie spodziewałem się nawet tak szybkiego odzewu... Dla zainteresowanych: Oznaczenia na kościch w przypadku dwupaku mogą być takie same, jak i mogą się się różnić numerami.Są one dobierane dla "bezkolizyjnej" współpracy ze sobą(dualu) . Ps.A już myślałem,że zostałem zrobiony w "bambuko"... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 te zestawy dualDDR od TwinMOS'a to tylko sciema.Pamieci sa pakowane jak leci,tam nie ma absolutnie jaiejkolwiek selekcji,co innego GeIL'e Potwierdzam. Pakowane są tylko po dwie w pudełko, ale nie są specjalnie selekcjowane... no nie wiem, ja kupiłem te ramki i numery na wszystkich 16 kostkach są IDENTYCZNE! Ja kupowałem w siriusie, i też miałem otwarte pudełko w celu naklejenia plomby To żeś mi teraz dał dużo do myślenia :wink: .Też mi się wydaje,że powinny być takie same oznaczenia na 16 kościach... Pamięci jeszcze nie kręciłem.Zapłaciłem za nie 395zł + 23zł SERVISCO. no dokładnie na każdej małej czarnej kosteczce jest ten sam numer, wszystko jest to samo, identyczne jak 2 krople wody ...a jak Ci się one @ ? Widzę,że w podpisie masz inne ramy. ehh! stary podpis mam, muszę zmienić. Ja mam twonmosy na kościach twinmosa i na standardowym napięciiu(2,55) śmigają na timingach 2-2-2-5-4 na 399mhz. Niestety wyżej nie mogę ich puścić, bo procek nie chce więcej polecieć, jak 2,79Ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 No i postanowiłem zasięgnąć informacji u źródła,czyli bezpośrednio w PRONOXie. Nie spodziewałem się nawet tak szybkiego odzewu... Dla zainteresowanych: Oznaczenia na kościch w przypadku dwupaku mogą być takie same, jak i mogą się się różnić numerami.Są one dobierane dla "bezkolizyjnej" współpracy ze sobą(dualu) . Ps.A już myślałem,że zostałem zrobiony w "bambuko"... :wink: no i masz racje,ale taka selekcja w wykonaniu TwinMOS'awyglada troszke inaczej niz w wykonaniu GeIL'a.To dobieranie dla "bezkolizyjnej" współpracy ,polega na wsadzeniu do pudelka dwoch kosci o tej samej pojemnosci i tego samego typy (PC3200).Nikt nie siedzi i nie kombinuje zeby obydwie kostki wytrzymywaly dokladnie takie samo fsb itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Fotki od Rafalvid'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...