Gość tomasz Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Witam Mam w kilku miejscach zapisane filmy i zdjęcia nagrywane przeze mnie. Nagrywane telefonem i kamerą cyfrową. Chcę kiedyś usiąść i wybrać tylko najciekawsze filmy i zdjęcia zapisać je gdzieś i odłożyć gdzieś na długi czas. Nie będę ich sprawdzał przez lata. Mam pytanie gdzie było by najlepiej zapisać tę moje zdjęcia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Na dwóch dyskach talerzowych, w kieszeniach na USB 3. Na obu nagraj to samo, na wypadek awarii jednego z nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) Jeśli potrzebujesz twardej archiwizacji, bez modyfikacji to polecam zapis na płytach DVD lub BR w zależności od ilości materiałów. Jeśli jednak będzie to uzupełniane w szczególności dogrywane do poszczególnych folderów to 2xHDD USB, HDD komputer + HDD USB lub NAS RAID 1, alternatywa to komputer, lub HDD USB, lub NAS + chmura. Tylko nie wiem ile Ci miejsca potrzeba. Do 1TB chmura to jeszcze, jeszcze np. z Office 365, ale większa pojemność to już tanio nie będzie. Choć lokalnie + chmura/dysk sieciowy w innej lokalizacji to najpewniejsze. Edytowane 15 Lutego 2018 przez barwniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomasko Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 19 godzin temu, Kyle napisał: Na dwóch dyskach talerzowych, w kieszeniach na USB 3. Na obu nagraj to samo, na wypadek awarii jednego z nich. Dwa dyski czyli jakie bo nie jestem pewny o które chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 zwykłe dyski twarde 3,5 cala w kieszeni,ewentualnie zewnętrzne dyski 2,5 cala podpinane na usb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...