Markus1 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Witam Chciałbym trochę przyspieszyć odczyt danych z dysku innego niż systemowy. Mam teraz Seagate 3 Tb i tak myślę, że można by się przerzucić na 2 dyski po 2 Tb w raid 0. Co wybrać? Myślałem o WD Black (gwarancja) ale piszą, że głośny co proponujecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 RAID to HGST Ultrastar, WD RED lub WD RED Pro. Ale najekonomiczniej będzie dokupić taki sam Seagate 3TB. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Ja bym się trochę bał łączyć seagate'y. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Jedna rzecz mnie tylko zastanawia. W instrukcji Raid do mojej płyty: http://asrock.nl/downloadsite/Manual/RAID/Fatal1ty Z370 Professional Gaming i7/English.pdf w pkt. 2.4 jest tabelka. Czy z niej wynika, że jak połączę w raid 0 dwa dyski po 2 Tb każdy, to stracę funkcjonalność " Ultra fast boot"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deton24 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Strona 8? Nie wygląda na to. Tylko jak wyłączysz wtedy Ultra fast boost, to wychodzi że trzeba użyć Intel® RAID BIOS setup utility. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 Dzisiaj odbieram dyski. Poradźcie mi jeszcze proszę w jednej rzeczy. Czy instalację Raid 0 zrobić z poziomu: 1. Biosu 2. Programu Intel rapid 3. Po prostu w managerze dysków systemu windows 10 Nadmieniam, że dysk systemowy to mój samsung EVO NVMe. czy to w ogóle będzie jakaś różnica jakim narzędziem zrobię ten raid? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...