SiwyTM Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Siemanko, nie wiem od kiedy, ale ostatnio wchodząc sobie z ciekawości na dysk "C" zauważyłem że jest on prawie cały zapchany, a nic na nim praktycznie nie ma, no i przechodząc do sedna to moim pytaniem jest co zrobić by zwolnić z tego dysku te gb. Na internecie jedyne co wyszukałem to jakieś punkty przywracania systemu, które usunąłem ale to zwolniło jedynie z 3 gb z dysku, gdzie na dysk jest przeznaczone o wiele więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakarotosongo Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 To jakiej wielkości jest ten dysk? Ile z tego miejsca jest zajęte? Jaki system operacyjny? Jakies gry/programy sa na nim zainstalowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 Spróbuj systemowego programu do oczyszczania dysków albo programów w stylu CCleeaner ( sam CC albo CC + ccleaner enhancer ) . CC warto wcześniej odpowiednio ustawić i wybrać co ma usunąć a co nie bo domyślnie może ci np. usunąć historię z przeglądarki . Systemowy program do oszyszania ma 2 tryby / opcje działania - uruchomniony normalnie nie sprawdzi sporej części plików systemowych , dopiero jak skończy skanowanie można jeszcze raz je zrobić z opcją na skanowanie plików OS . Zbędne dane mogą być w wielu miejscach - katalogi Temp czy Temporary Internet Files etc. Czasami za zapełnianie dysku może być odpowiedzialny jakiś program który źle działa np. Antywirus , swego czasu miałem tak z którąś betą Kasperskiego . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiwyTM Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 Mam windowsa 10, zaś jeśli chodzi o dysk to ma on 1 tb, ale 250 gb jest przeznaczone na dysk c. Poza antywirusem i paroma programami to nic na nim nie ma. Wczoraj odzyskałem 150 gb usuwając parę nagrań z wiedźmina 3 więc chyba już powinno być ok. Co do ccleanera to spróbuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...