Gość buks Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 Szukam: - w miarę przenośnego i wydajnego laptopa (ale nie przez kilka minut, tylko będącego w stanie cały czas pracować na maxa), - z możliwie długim wsparciem (np. do mojego obecnego Lenovo Yoga 2 pro lenovo nie wydało nowych sterowników do gładzika i ten sypie czasami błędami w win 10, ekran miga lub się wyłącza po pewnym czasie, jak nie jest podłączony do prądu) - najchętniej "bezramkowego" - większość więc odpada - wielkość pożądana: 15 cali. - dysk SSD 512 GB - RAM 8 albo 16 GB - procesor nie z serii "U" ani "Y", i5 albo i7 - dobrej jakości ekran, najchętniej jakaś *VA, ale IPS bez dużego backlight bleedingu też będzie ok - dodatkowa karta graficzna w postaci np. GTX 1050 mile widziana, ale niewymagana - ekran dotykowy mile widziany, acz niewymagany WIększość (a może i wszystkie) wymagań spełnia Dell XPS 15, tylko cena nieco odstrasza. Jest coś w bardziej akceptowalnej cenie? Jest też Lenovo Thinkpad, ale ten ma zbliżoną, albo i jeszcze wyższą cenę niż Dell XPS 15. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buks Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 1. Nic jakoś może strasznie wymagającego: programowanie/kompilowanie (Visual Studio), kilkadziesiąt otwartych zakładek + kilka/naście innych aplikacji otwartych/używanych. Niemniej część laptopów i to potrafi przyprawić o czkawkę. Obecny Yoga 2 Pro z UI7 zazwyczaj daje radę, ale nie zawsze. Przy czym ze wzlędów opisanych w pierwszym poście używanie go bywa czasami problematyczne. + być może trochę grania jakby miał przyzwoitą kartę graficzną. 2. Wiem, ale Win 10 + Visual Studio + parę innych programistycznych dodatków zajmują ponad 100 GB, więc 240/250 GB to za mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buks Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 Dzięki za radę. Co do Asusa, to wizualnie mi się bardzo podoba, tylko jak z obsługą gwarancyjną? W przypadku Della i gwarancji NBD wszystko działa jak należy (ja mam przynajmniej pozytywne doświadczenia z nimi pod tym względem). Na temat asusa słyszałem z kolei trochę mocno negatywnych opinii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...