Gość shine239 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 Witam, Chcę złożyć komputer z części wybranych przeze mnie z usługą montażu i mam pytanie odnośnie sklepu, wybrać Komputronik czy X-kom? Miał ktoś styczność z montażem komputera obu firm? Któraś firma robi to lepiej czy nie ma to żadnego znaczenia? Dziękuję z góry za odpowiedź, pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakarotosongo Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 Nie ma znaczenia. Ogólnie lepiej wszystko samemu złożyć bo ma się pewność nowych części.Bierz tam gdzie będzie taniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foosizer Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 Jeśli może być inna firma niż x-kom czy Komputronik to z czystym sumieniem mogę polecić Proline Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazzyIwan Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 Jak odbierzesz osobiście to bez różnicy jak w grę wchodzi wysyłka to lepiej kup części i niech ktoś na miejscu złoży. Podczas wysyłki idzie urwać port grafiki czy rozmontować radiator cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shine239 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 Proline nie wchodzi w grę, zbyt mały wybór. Komputer odbierałbym w salonie. Skoro montaż jest na podobnym poziomie, to powiedzcie Panowie, który sklep ma lepszy serwis. To będzie decydujący czynnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 zależy gdzie mieszkasz lepiej wybrać sklep którego siedziba jest bliżej, a co do tych sklepów to x kom tańszy a komputronik ma większy wybór części choć i tak w owocach można znaleźć takie których inni nie mają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opie89 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 Podpytaj również w sferis, jakiś czas temu mnie składali kompa, minimalne koszta doliczyli, praktycznie grosze. A ceny na dyski i grafiki mocno konkurecyjne w stosunku do sklepów z tematu. Salony też mają w kilku miastach, z darmową dostawą. Z serwisem do czynienia nie miałem na szczęście, jednak w opiniach nie widzę narzekań 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamisz Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2018 W dniu 6.03.2018 o 23:26, Opie89 napisał: Podpytaj również w sferis, jakiś czas temu mnie składali kompa, minimalne koszta doliczyli, praktycznie grosze. A ceny na dyski i grafiki mocno konkurecyjne w stosunku do sklepów z tematu. Salony też mają w kilku miastach, z darmową dostawą. Zasadnicze pytanie - jakie wysokie były te minimalne koszta? Na niektórych komponentach różnice cenowe są tak nieduże, że czasami czynnikiem decydującym jest wysokość usługi montażowej. Odpowiadając na pytanie autora - nie da się określić, który serwis robi to lepiej, bo najpewniej oba dobrze. Sugeruj się ceną części, zapytaj o koszt złożenia i nie ograniczaj się tylko do tych dwóch sklepów. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opie89 Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2018 W dniu 9.03.2018 o 12:01, hamisz napisał: Zasadnicze pytanie - jakie wysokie były te minimalne koszta? Na niektórych komponentach różnice cenowe są tak nieduże, że czasami czynnikiem decydującym jest wysokość usługi montażowej. Nie pamiętam dokładnie, to 2 lata temu było, rozesłałem prośbę o wycenę do kilku sklepów i oferta sferisu okazała się być najkorzystniejsza, ~50 zł taniej od innych przy kompie za ok 2,5k. Przeliczałem to późnej, to usługa montażowa wychodziła gdzieś 15 zł, nie była wyszczególniona na fakturze. Dużo, niedużo, zawsze parę groszy zostało w kieszeni ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...