airborne82 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 Wpadł mi do głowy kolejny pomysł związany z modernizacją stanowiska. Ledy za monitorem. Oglądając wczoraj materiały na YouTube nabrałem chęć. W tej chwili ledy mam wokół biurka i jest dobrze aczkolwiek może być jeszcze lepiej. Pomysły są takie : Albo kupić znowu zwykłą taśme SMD 5050 ok 2-3 m, tak by starczyło wokół monitora z tyłu. Do tego mocniejszy zasilacz i kabelek i podłączyć to do dotychczasowego rozwiązania czyli do sterownika/odbiornika, gdyż jest taka możliwość, tylko musiałbym poprostu dokupić mocniejszy zasilacz, gdyż dotychczasowy był kupiony z myslą o ledach pod biurkiem ( 4 metry led ), więc przy zastosowaniu dodatkowych 2 metrów led będzie konieczność dokupienia( wymiany ) zasilacza. Drugim rozwiązaniem jest kupno taśmy LED-USB - czyli zasilanie z USB monitora, mam nadzieje że da rade, minus takiego rozwiązanie to osobne ustawienia kolorów dla biurka i osobne dla monitora. Trzecim i chyba najdroższym a także najtrudniejszym rozwiązaniem jest Ambilight Adruino - czyli ledy które zmieniają kolor wedle zaprogramowanej sceny obrazu na monitorze. Tylko jest to pewnie drogie rozwiązanie oraz dość trudne do programowania. Jak macie u Siebie zrobioną poświate led przy monitorze? LED USB ADRUINO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airborne82 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2018 Hmmmm AMBIBOX Muszę przemysleć, bo jednak swoje to kosztuje. Więc tak 1 - Ambibox ok 250zł ( mam nadzieje ze cały komplet i nic dodatkowo nie trzeba ). 2 - Zwykła taśma LED RGB SMD 5050, kupuję tylko taśme 2-3m, podłączam do tego co już mam, koszt ok 50zł ( minus taki że będzie cały czas jednym kolorem ustawionym świeciło, czyli i biurko i monitor ). 3 - Taśma LED RGB- USB koszt ok 40-50 zł ( plus tego rozwiązania to to że inny kolor będzie biurka inny poświata monitora, co może się fajnie komponować jako całość ). Kusi zaszaleć ale jednak chlip z powodu tego ze nie jestem zbyt majętny to może bolec taki wydatek w przypadku AmbiBoxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinetiq Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2019 Kiedyś zauważyłem na AliExpress coś podobnego, nie wiem czy zadziala:56,41 zł 30%OFF | Ambilight USB LED taśmy LED 5050 RGB sen kolor ws2812b taśmy dla TV pulpit PC podświetlenie ekranu oświetlenie 1 M 2 M 3 M 4 M 5 Mhttps://s.click.aliexpress.com/e/b0TbC6O4Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...