Gość Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2018 Hej, takie pytanie mam. W lutowym zestawieniu za 2000 zł jest właśnie takie zestawienie: ASRock H110M-HDV R3.0 i G4600 (plus pozostałe parametry) https://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_luty_2018?page=0,4 Zakupiłem taki zestaw, jednak po podłączeniu komputer się nie odpala. Znaczy, komputer się uruchamia, wiatraczki się kręcą, ale nie ma żadnego Beepu, a na ekranie jest info: no cable connected. Czy może to być kwestia niezaktualizowanego biosu? Czytałem, że ta wersja płyty głównej powinna już mieć zaktualizowany bios pod tego procka, no ale... :/ Czy mogę np: wyjąć kartę graficzną i kostki ram, żeby tak na minimalu odpalić kompa, żeby to sprawdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) Miałem dokładnie to samo po zakupie ostatnim (MB+CPU). Konieczna była aktualizacja. Zwróciłem do sklepu i za darmo zaktualizowali bez problemu, bo nie miałem skąd wziąć procka szóstej generacji, żeby to samemu zrobić. Edytowane 24 Lutego 2018 przez goral2099 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2018 4 minuty temu, goral2099 napisał: Miałem dokładnie to samo po zakupie ostatnim (MB+CPU). Konieczna była aktualizacja. Zwróciłem do sklepu i za darmo zaktualizowali bez problemu, bo nie miałem skąd wziąć procka szóstej generacji, żeby to samemu zrobić. Kupiłeś tę samą płytę główną z prockiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) Nie - kupiłem to co mam w podpisie. Ale objawy były identyczne. Przepraszam, na oczy mi się rzuciło i nie doczytałem jakimś cudem Twojego posta. To nie jest to samo co u mnie. Masz zewnętrzną GPU? Może monitor nie do tego wyjścia podłączasz? Edytowane 24 Lutego 2018 przez goral2099 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2018 Ok, dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) Ok, przepraszam, że dopiero teraz odpisuję. Aktualizacja i rozwiązanie: Okazało się, że powodem była źle działająca przełączka vga-dvid. Po zakupieniu nowej przełączki - wszystko gra i buczy :) Edytowane 26 Lutego 2018 przez GloriaValesti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) deckardmst, jeśli Cytat Jedyne co się sprawdzi z monitorem vga to konwertery z HDMI czy DisplayPort i tylko w tym przypadku będzie obraz. To dlaczego mi działa na dvi-d? :) W sumie i tak temat jest do zamknięcia, bo problem rozwiązany Edytowane 26 Lutego 2018 przez GloriaValesti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...