DawidElo2 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 Chciałbym wymienić procesor z i5 4670 na i7 4790K. Z tego co się niedawno dowiedziałem to przed włożeniem nowego procesora do gniazda, najpierw trzeba wgrać "nowy" BIOS. Tutaj nasuwa się moja pytanie, skąd mam wiedzieć jaki BIOS wgrać do tego procesora ? Moja płyta to MSI Z87 G43. PS. Czy duża różnica będzie w wydajności zwłaszcza w grach między obecną i5, a nową i7 4790K ? Karta to gtx980ti ( gram w FHD). Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 BIOS jedynie wgraj najnowszy do płyty głównej ze strony MSI. A później normalnie wymień procesor. Nic poza tym. CO do różnicy w wydajnosci, wszystko zalezy czy gra będzie korzystać z dodatkowych wątków czy tez nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 Wgraj po prostu najnowszy dostępny bios ze strony MSI albo użyj Live Update . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...