Arkados1 Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 Cześć jestem na etapie upgrade mojego komputera, a właściwie to kompletnej zmiany bo z tego co może mi posłużyć w nowym zestawie to nowy ssd i zasilacz. Przejdźmy do zastosowania: Fortnite, World of Tanks, CS5, przeglądarka i może okazjonalnie jakies inne gry (raczej nie będzie to wiedźmin czy inne gry które wymagają kart za cene mojego nowego zestawu) Mam pewne pytanie z racji faktu, że ceny kart graficznych są jakie są, ale wszystko po kolei. Obecnie w moim kompie mam hd 6970 w wersji windforce 3x oc, całkiem sprawna karta jak na tamte czasy. W załączniku jest to co widzę w swoim komputerze, zestaw który według mnie najlepiej będzie pasował do mnie. Największym mankamentem jest karta, i pytanie które ostatnio mi przechodzi przez głowę, to czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby zapomnieć o 1050ti wsadzić tymczasowo starego 6970 i poczekać do premiery najnowszych układów graficznych które prawdopodobnie pojawią się w kwietniu(może ceny będą niższe, albo karty będą oferowały lepszą wydajność w kwocie do 1200zł) Chodzi o to czy komputer da rade zapewnić mi płynną rozgrywkę w dwie pierwsze gry. Jeśli byście mieli też jakieś propozycje co do całego zestawu który sobie przygotowałem to chciałbym dodać, iż rynek wtórny nie ma szans. Zależy mi na fvat i gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXtu Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 Z tą kartą graficzną w te dwa pierwsze tytuły bez problemu pograsz do momentu aż nie stanieją karty graficzne warto zostać na tym co masz. Te chłodzenie powinno wystarczyć do tego procesora i z tego co się orientuję nie powinno wchodzić na slot pamięci ram. Jeśli chcesz brać i5 8600K to zmień wersje którą masz wybraną bo w tym momencie masz BOX czyli z chłodzeniem w zestawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkados1 Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 wziąłbym bez chłodzenia, jak najbardziej tylko, że na morele wychodzi drożej bez niż z XDDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXtu Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 Teraz sprawdziłem i faktycznie, kolejny raz potwierdza się że morele to dziwny sklep. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...