basik Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2018 Cześć. Poszukuję dysku ssd do 200zł +/-. Wyselekcjonowałem póki co dwa modele Adaty: ADATA Premier Pro SP920 oraz ADATA SU800 Za pierwszym przemawiają kości mlc, kontroler marvella, oraz 5 lat gwarancji. Za drugim jednak trochę wyższa wydajność. Co waszym zdaniem lepiej wziąć ? SP920 aż tak kuleje wydajnościowo ? Czy może coś innego w tej cenie ktoś poleci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2018 850evo to już cena zbyt wysoka do tego komputera, a 128GB jest w pełni wystarczające. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2018 SU800 ponoć są problematyczne i w dodatku kończy się ich produkcja . A SP920 to dość stara konstrukcja , ma mocne i wydajne kości MLC ale obecnie produkowane 3D TLC są nie wiele gorsze ( wytrzymałość kości 3d TLC gdzieś 1500-2000 cykli zapisu przy 3 000 cykli dla 2d MLC ) . Ten BX300 jest trochę dziwny - Micronowskie 3D MLC Gen 1 które niedługo mają zostać zastąpione gen2 i podobno wydajność nie taka super - w testach ma problemy z dogonieniem 850 EVO na kośiach 3D TLC , w dodatku dysk z linku to wersja OEM 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2018 Ten crucial dostępny jest praktycznie tylko w dwóch sklepach i w obu przypadkach wersja OEM, ja bym nie ryzykował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcadir Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2018 Jak FxJ pisał, jeśli masz kasę bierz Iridium Pro, ja kupiłem kilka sztuk na firmę i jeden padł... bez problemu wymienili na nowy. Jeśli chciałbyś coś z tlc to tylko tlc 3d, ale mimo wszystko jak jest wybór to biorę mlc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2018 Zobacz Adatę SU900; https://www.purepc.pl/pamieci_masowe/adata_ultimate_su900_dyski_oparte_na_kosciach_3d_mlc_nand Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patronix Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2018 Crucial BX300 to fajny dysk ale chyba tylko x-kom ma wyłączność Fajny na MLC GOODRAM 120GB 2,5'' SATA SSD MLC IRDM https://www.x-kom.pl/p/387048-dysk-ssd-goodram-120gb-25-sata-ssd-mlc-irdm-gen2.html mlc tylko 179 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 Wziąłem jednak sprawdzonego SP920. Działa fajnie - no i te 5 lat gwary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...