Gaww Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2018 Cześć. Po wielu trudach złożyłem zestaw do pracy. Poproszę o ocenę:Płyta główna: ASUS PRIME X370-PROProcesor: AMD Ryzen 7 1700XRAM: 2x Corsair 16GB 3000MHz Dominator PLATINUM CL15 Dysk SSD: Samsung 500GB 960 EVOZasilacz: Seasonic 650W Focus Plus 80 Plus GoldChłodzenie: Noctua NH-D15Obudowa: Możecie mi coś polecić? Jedyne czego jeszcze potrzebuję to karta graficzna i dwa monitory 27" z matrycą IPS (ponoć najlepsza do pracy). Póki co myślałem o tych dwóch Dellach (choć mają różne opinie, głównie ze względu na martwe piksele i nierówne podświetlenie):Dell U2715H lub Dell U2717D (według niektórych zródeł matryca PLS) Problem w tym, że aby mieć max rozdzielczość muszę podłączyć je przez DisplayPort, a karty graficzne z dwoma wyjściami DP kosztują najbidniej 1300zł. Czy nie będzie to zbędny wydatek, jeśli nie planuję grać w żadne gry? Jaką powinienem wziąć? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2018 (edytowane) Dopisz, na czym polega Twoja praca - robisz grafikę, programujesz, montujesz filmy, liczysz etc. ? Z jakich programów korzystasz? Nie potrzebujesz dwóch złączy DP, hdmi przynajmniej 1.3 obsługuje 2560x1440/60 - możesz więc wziąć kartę mającą i DP, i HDMI (dla świętego spokoju hdmi w standardzie 1.4). I w związku z tym: czy karta ma tylko wyświetlać obraz? EDIT. Jeśli problem i pytanie(a) dotyczą tego samego, co w temacie: https://forum.purepc.pl/topic/378077-pc-szybki-cpu-64gb-ram-budżet-10000zł/ to nowy topic nie jest potrzebny. Edytowane 13 Marca 2018 przez mrcszyman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaww Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2018 Spoko, wrzucę post do tamtego tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...