Skocz do zawartości
G3orG3

Gigabyte Z77X-UD5H przedni panel USB 3.0 przestał działać

Polecane posty

Posiadam na froncie obudowy, panel z USB 3.0 i aktualizowałem system win10 z ver 1607 na 1709. Po aktualizacji przestał działać w/w panel. Po podpięciu np telefonu ładuje go, ale nie pokazuje w explorerze. Pendrivy i zewnętrzne dyski podobnie, elektrycznie się świeca a nie widzi żadnego. Żeby było ciekawiej z tyłu to samo USB 3.0 działa. Zainstalowałem nowy system to samo, zmieniłem BIOS też bez efektu. Zamieniłem w gniazdach na płycie głównej kabel do panelu, i nic. Manger urządzeń pokazuje dwa problemy.

Screen Shot 03-13-18 at 11.17 PM.PNG

Screen Shot 03-13-18 at 11.18 PM 001.PNG

Screen Shot 03-13-18 at 11.18 PM.PNG

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

ok problem rozwiązany.... ale dwie nie przespane noce

właściwości --> zarządzanie energią ----> odznaczamy (zostawiamy puste pole) jak na screenie, i Voilà :))

Może komuś się przyda.

 

 

Edytowano przez G3orG3

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Aktualności

Artykuły



×

Ważne informacje

Umieściliśmy pliki cookie na Twoim urządzeniu, aby pomóc Ci ulepszyć tę witrynę. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym razie zakładamy, że możesz kontynuować.