hancock Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 mam pewny dylemat :? za niedlugo (tydzien moze dwa) kupuje mobo, proca, pamiec, k.graf, obudowe. O to chodzi ze musze miec kompa wlaczonego 24H/dobe, dlatego oc chyba nie wchodzi w gre - ale jeszcze nie wiem proc - chyba Barton 2500 BOX pamiec - 2x256(400mhzKingston), albo 1x512(400mhzKingston-nie mam kasy narazie na druga taka samą kość) k.graf - chyba jestem skazany na ti4200, ale mysle o modowalnym R9500 obudowa - chyba modecom 300W(w komputroniku jest jedna fajna) plyta glówna - ???????????? No i tu jest wlasnie dylemat - w sumie mysle tu tylko o dwóch: Abit NF7-S rev 2, lub EPOX 8RDA+. Czytam te wszystkie posty(o NF7 i EPOXIE) i czytam i w koncu nie wiem - mam pewien sentyment do Abita(ze wzgledu na bepeszóstke) ale widze ze duzo ludzi ma problemy z biosami, temperaturami, z dźwiekiem, SATA itp. Czytalem takze ze EPOX - jest równie dobry i troszku tańszy. Co mam zrobić?? Moglibyscie mi poradzić jeszcze w sprawie Proca czy tego Bartka mozna jakostako podkrecać(slyszalem ze niepodkrecony sie strasznie grzeje-AMD go chyba podkrecilo czy jak)chcialbym wiedziec czy ta magistralia 333 i w sume te 640Cachu cos daje - w porownaniu np do zwyklego 2400, lub do 2600(tez z magistralia 333) ??? Niektorzy napewno mi poradza zebym kupil 1700 i go wykrecil na 2600(zastanawiam sie nad tym), tylko znowu nie wiem czy trafie na ta superpodkrecalną serie) - moglibyscie mi podac nr takiej serii - bo choć przeczytalem caly ten topic zdązylem sie juz pogubic. Co z tym DualDDR - aby to dzalalo wystarcza np 2x256(kingston400mhz), bo jeszcze ktos mi pierd**** ze musza sie zgadzac jakies nr serii czy cus prosze jeszcze brac pod uwage ze komp mi bedzie chodzil 24h/dobe ufffff.... ale sie rozpisalem - !! z góry dziekuje za odpowiedzi !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 nie wiem jak ty czytałeś ale z epoxem jest więcej cyrków. nie chce współpracować z niektórymi pamięciami, źle podaje temperatury itp itd. oczywiście abit nie jest idealmy ale IMO lepszy od epoxa. 640 cache'u ??????? a może 512 KB, co ? 640 wystarczy każdemu ;) alebarton ma 512 KB cache. jak zamierzasz mieć stabilny komp to lepiej weź abita, będzie lepszy i ma jakieś s-ata (nie jest t o150 MB/s ale niby jest) lub pomyśl o abicie KV7 na VIA KT600, będzie sprawiał mniej problemów. IMO :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 tak nap[rawde to kazda z tych plytek bezdie oki - stwierdzenie ze ta czy inna nie jest satblina - poprostu zalezy co sie interesuje a przy FSB 200+ to zalezy w sumie od egzemplaza czy bedzie satabilnie funkcjonowal czy nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 nie wiem jak ty czytałeś ale z epoxem jest więcej cyrków. nie chce współpracować z niektórymi pamięciami, źle podaje temperatury itp itd. oczywiście abit nie jest idealmy ale IMO lepszy od epoxa. 640 cache'u ??????? a może 512 KB, co ? 640 wystarczy każdemu ;) alebarton ma 512 KB cache. jak zamierzasz mieć stabilny komp to lepiej weź abita, będzie lepszy i ma jakieś s-ata (nie jest t o150 MB/s ale niby jest) lub pomyśl o abicie KV7 na VIA KT600, będzie sprawiał mniej problemów. IMO :) Athlony posiadają specyficzną architekturę "exclusive cache", która powoduje, że dane przechowywane w cache L1 nie są dublowane w pamięci L2. Teoretycznie oznacza to, że łączna ilość pamięci podręcznej wynosi aż 640 KB - jak bys niewiedzial ale thx za odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...