Misio38 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 Prawdopodobnie pada mi płyta główna. Losowe, nagłe wyłączanie i restart komputera wskazuje chyba na problemy z płytą. I tu pytanie. Czy płyta Gigabyte GA-970A-DS3P, AMD 970, DDR3, SATA3, RAID, USB3.0, GBLAN, ATX, AM3+ to będzie dobry wybór? Póki co nie zamierzam zmieniać większej ilości bebechów, a FX6300 całkowicie mnie zadowala. Czy może Asrock lepszy? Tylko asrock od nastu lat kojarzy mi się z tandetą i zawsze takich rozwiązań unikałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXtu Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 Nie wiem jak pod am3+ ale pod AM4 ASRock ab350 działa bez zarzutu jak wszystko dobrze skonfigurujesz nie ma z tymi płytami problemu. Robiłeś jakieś testy sprzętu czy ślepo stawiasz na płytę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patronix Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 A może to zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misio38 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2018 (edytowane) Wydaje się mi jednak, że płyta. Od czasu do czasu przestaje działać myszka w usb. Restart kompa nic nie daje, ale przełożenie mychy do innego usb i restart już tak. Także jest kilka znaków wskazujących na płytę. Do tego jest to płyta na starcie nie przeznaczona do FX-ów, a dopiero po aktualizacji je obsługuje i to tylko do TDP 95 W. Być może więc lata z FX-em ją wykończają. Edytowane 23 Marca 2018 przez Misio38 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gracjan1987 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2018 kilka ładnych lat temu miałem podobne objawy i też obstawiałem płytę. Jak się okazało to właśnie zasilacz był walnięty. Kilka z kondensatorów okazało się napuchniętych i nie trzymał napięcia 5v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...