falcoon84 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 Witam Właśnie stanąłem przed koniecznością wymiany monitora i chciałbym się poradzić który będzie lepszy. Zakrzywiony czy tradycyjnie prosty? Używał będę go do grania na PC i konsolach, przeglądania internetu i oglądania filmów. Nie proszę o polecenie konkretnych modeli a doradzenie bądź opisanie własnych doświadczeń zwłaszcza z monitorami zakrzywionymi. Oczywiście mam zamiar wybrać się obejrzeć monitor z zakrzywioną matrycą ale jestem ciekaw waszych opinii. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2018 (edytowane) Temat nie aktualny, zostanę raczej przy tradycyjnym "prostym" monitorze Edytowane 23 Marca 2018 przez falcoon84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marmar Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2018 Mogę zapytać co zadecydowało o takim wyborze? Sam przymierzam się powoli do nowego wyświetlacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2018 (edytowane) 20 godzin temu, marmar napisał: Mogę zapytać co zadecydowało o takim wyborze? Sam przymierzam się powoli do nowego wyświetlacza. Nienaturalność obrazu, wszystko co było wyświetlane jest zakrzywione i nie przekonuje mnie to, być może to przyzwyczajenie do "płaskiego" monitora. Nie twierdzę że nie da się do tego przyzwyczaić ale mnie to zniechęciło a poza tym wolę zamiast zakrzywionego 2560x1440 kupić "płaski" UHD Edytowane 27 Marca 2018 przez falcoon84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marmar Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2018 Dziękuję. Wygląda na to, że będę musiał wziąć pierw coś na próbę praktyczną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...