minemouse Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2018 (edytowane) Otóż od pewnego czasu Windows rozrasta mi się na dysku niczym złośliwy nowotwór i to tylko na laptopie, na blaszaku jest ok. Mam Lenovo Yoga-e 710 z 256 GB dyskiem i Windows w tej chwili zajmuje ok 30 GB, co i tak jest nie najgorszym wynikiem, bo z tego co pamiętam to rekordowo zajmował chyba 51,4 GB, gdy na moim blaszaku zajmuje 15,5 GB, oba to Windows-y 10 (Home) 64-bit, oba automatycznie i regularnie aktualizowane, jedyna różnica to to, że na laptopie mam wersję Insider Preview (17120.rs4_release.180309-1616). Czy problem wynika własnie z powodu Preview czy to coś innego. Zdjęcia niżej: po angielsku z laptopa(Insider), po polsku z blaszka(Public Official). Edytowane 24 Marca 2018 przez minemouse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2018 Możliwe. Widzę, że niewiele masz tego miejsca. Zainstaluj najlepiej uszczuploną wersje bez zbędnych dodatków LINK (chyba, że używasz sklepu windows) Możesz ograniczyć przywracanie systemu na 1% do jednego stabilnego punktu przywracania Zmniejszyć plik wymiany do 4GB Włączyć systemowe oczyszczanie dysku z uprawnieniami admina Wyłączyć plik hibernacji, chociaż on na laptopie jest przydatny 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...