Skocz do zawartości
MagicPS

Komputer do gier - max 2000zł (używany/poleasingowy)

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim!

Po raz kolejny potrzebuję pomocy w złożeniu PC, na którym będzie można pograć w nowe gry. Zdaję sobie sprawę, że nowy sprzęt kosztowałby mnie znacznie więcej niż 2000zł, dlatego preferuję sprzęt używany/poleasingowy.

Znalazłem ostatnio taki egzemplarz poleasingowy:
https://shoplet.pl/pl/p/GRY-DELL-7010-SFF-i5-3570-8GB-500GB-GTX1050Ti-W7HP/28014

Myślicie, że nowe gry pójdą na czymś takim powiedzmy na średnich detalach ?

Czy może kwota 2k to zdecydowanie za mało i nie ma szans, żeby coś skomponować w tej kwocie?

Macie jakieś propozycje?

Z góry dzięki za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem po 2k podobne do tego poleasingowego ale z dyskiem SSD 256GB, w normalnej obudowie z markowym zasilaczem. Także szału nie robi jak na swoją cenę ale jest to jakaś opcja na której pograsz chociażby w wieśka na średnio-wysokich. 

Jeśli składać to grafikę wybierałbym pomiędzy dwoma modelami: gtx770 (650zł) albo gtx970 (900zł). Procesor np i5-4590 3,7GHz za 450zł, bo na i7 za 650 może nie starczyć budżetu. Do tego niedrogi SSD, płyta H81 i 8GB RAM 1600MHz CL9

Dobrze szukaj albo wyczekuj okazji to można złożyć naprawdę niezłą maszynkę za tą kwotę

Edytowane przez Crescendo1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 31.03.2018 o 17:33, eXtu napisał:

W jakie gry chcesz grać ? Zajrzyj sobie na kanał techlipton na YouTube tam masz zestawy od Liptona za 2k razem z testami wydajności

Dzięki za polecenie kanału, nie znałem go wcześniej. Widziałem, że na dniach ma wstawić filmik z używanymi częściami, także zobaczę co tam poleci. A co do gier to generalnie, aby każda gra płynnie chodziła, a nie mam konieczności grania w gry na najwyższych detalach.

W dniu 31.03.2018 o 19:36, Crescendo1 napisał:

Widziałem po 2k podobne do tego poleasingowego ale z dyskiem SSD 256GB, w normalnej obudowie z markowym zasilaczem. Także szału nie robi jak na swoją cenę ale jest to jakaś opcja na której pograsz chociażby w wieśka na średnio-wysokich. 

Jeśli składać to grafikę wybierałbym pomiędzy dwoma modelami: gtx770 (650zł) albo gtx970 (900zł). Procesor np i5-4590 3,7GHz za 450zł, bo na i7 za 650 może nie starczyć budżetu. Do tego niedrogi SSD, płyta H81 i 8GB RAM 1600MHz CL9

Dobrze szukaj albo wyczekuj okazji to można złożyć naprawdę niezłą maszynkę za tą kwotę

Czyli lepiej samemu złożyć, niż bawić się w szukanie czegoś poleasngowego? Dzięki za polecenie konkretnych produktów, zacznę coś szukać w tym kierunku w takim razie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli lepiej samemu złożyć, niż bawić się w szukanie czegoś poleasngowego? Dzięki za polecenie konkretnych produktów, zacznę coś szukać w tym kierunku w takim razie.
Poczekaj na test komputera złożonego przez niego na Ryzenie za ok. 2 tysiące. Na ten moment do 2 tysięcy z nowych możesz złożyć na Intelu G4560 lub jakimś tańszym Ryzenie. Tutaj masz za 2200zl Ryzen 3 1200 https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/procesory-45/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=269020 ten zestaw powinien sobie radzić dość dobrze jak za taką cenę chyba że dasz radę dołożyć coś np. do 2500zl to można dać mocniejszy procek
  • Downvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomnij o sff tam zasilacze są na styk o wymianie karty graficznej możesz zapomnieć za 2k z poleasingowych to poszukaj della t3600 na 4 jajowym cpu i 16gb ramu (6jajek poza budżetem) i dokup do niego jakiegoś gtx 1050ti

choć osobiście poczekałbym na z390 i x470 (ceny starszych spadną) i złożył coś nowego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi